LIGE NU:

DigiTALT-panelet vilde med viralt hit: - Det er ren livsglæde!

En video fra en koncert i kultur- og idrætscenteret Lanternen i Løgstør er gået viralt med over 150.000 visninger og 1300 delinger. For hvem siger, at man ikke kan give den gas på trommer – bare fordi man har downs syndrom? Ugens DigiTALT-panel har svært ved at få armene ned over videoen.

Det er normalt aldrig noget, som Mikkel Farsø ville tillade. Når han sammen med sit band, ”Drenge på Tur” tager ud og spiller koncerter, er det kun bandets medlemmer og roadier, som har adgang til scenen. Punktum.

Men da trommeslageren, som til dagligt bor i Assens ved Mariager, i sidste weekend var med til at spille koncert for 250 udviklingshæmmede i Løgstør, fik han øje på en yngre mand blandt publikum, som stod og kiggede fascineret på Mikkel Farsøs nyindkøbte trommesæt.

- Og jeg kunne sådan spejle mig lidt i ham fra dengang, da jeg var yngre og stod ved koncerter og tænkte, at ’det der trommesæt skal jeg bare op og prøve!’ fortæller han i denne uges udgave af DigiTALT.

- Så jeg tænker ved mig selv, at 'han da skal have lov til at komme op og ’tjatte’ lidt til trommerne.' Så han kommer op og får stikkerne i hænderne, siger Mikkel Farsø.

Hvad der derefter skete, kan du se i videoen nedenfor:

Mikkel Farsø tillader normalt aldrig, at personer fra publikum kommer på scenen. Men så mødte han Christian...

Videoen af den 31-årige Christian, som trods downs syndrom, i den grad kan styre et trommesæt, har været et af den forgangne uges helt store virale hits. I ugens DigiTALT-panel er der da heller ingen tvivl om hvorfor:

Denne uges panel i DigiTALT:

- Når man ser videoen, er det først og fremmest livsglæde. Det er så fedt at se! Glæden stråler ud af ham og det viser noget om, hvad musikken kan, siger Christian Roar Pedersen.

Ditte Maria Kollerup blev også varm om hjertet, da hun så videoen:  

- Det, der egentlig også rører mig, er, at Mikkel overlader sit kæreste eje til Christian. Det, synes jeg, er stort, siger hun med henvisning til, at Mikkel Farsøs trommesæt er nyindkøbt og tidligere ejet af trommeslageren i Dizzy Mizz Lizzy.

Samtidig er der enighed i panelet om, at en del af videoens succes også skyldes, at mange nok har den fordom, at en mand med downs syndrom ikke kan spille trommer. Adspurgt om Christian ville have en chance på Nibe Festival, svarer Peter Møller Madsen:

- Han skulle jo ikke på scenen, bare fordi han har downs syndrom. Han skulle jo på scenen, fordi han spiller godt – og det gør han jo, siger han.

I ugens udgave af DigiTALT kommer panelet også omkring den særlige nordjyske humor i TV 2 Zulus nye komedieserie, ”Minkavlerne.” Det bliver også til en snak om udfordringerne ved at bakke med en trailer – og om panelet ville hilse på en tidligere amerikansk præsident med et håndtryk eller et ”fistbump.”

Se hele denne uges udgave af DigiTALT herunder - og se tidligere programmer HER

 
SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

smoerrebroed_daase.jpg

Vilsund Blue ramt af manglende råvarer og faldende priser

Kim Edberg Andersen

Tidligere DF´er får lov til at træde ud af byrådet

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

Til forsiden

Til forsiden