LIGE NU:

Enigt DigiTALT-panel: Uheldigt håndteret af borgmester

Et af den forgange uges helt store samtaleemner på TV2 Nords facebookside var genindvielsen af Kennedy Arkaden i Aalborg. Her klippede Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen snoren foran en større menneskemængde. Men blot en time senere deltog han i et pressemøde om at mindske smittespredningen i Nordjylland. Noget, som ikke akkurat imponerer ugens panel i DigiTALT.

Det var en af de historier, som virkelig bragte sindene i kog på facebook. Alene på TV2 Nords facebookside har 347 nordjyder i skrivende stund reageret på historien, mens over 200 kommentarer er tikket ind i kommentarsporet:

At Aalborg Kommunes borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S) først deltog i en indendørs genindvielse af Kennedy Arkaden i Aalborg foran en større menneskemængde – og derefter på et pressemøde mindede nordjyderne om smittefaren i forhold til coronavirus, får ikke akkurat rosende ord med på vejen.

Ugens DigiTALT-panel er heller ikke just imponerede over borgmesterens håndtering af de to begivenheder, da det efter deres mening sender et uheldigt – og dobbeltmoralsk – budskab.

Ugens panel i DigiTALT

- Fra min branche ved jeg, at man skal passe umådelig meget på med moralprædikener, siger sognepræst Christian Roar Pedersen og uddyber:

- Fordi det kan ofte være svært for en selv at leve op til den moral, man prædiker for andre. Og jeg synes lidt, at det er det, der sker i den her situation, siger han.

Susanne Sangill, som også sidder i ugens DigiTALT-panel, er enig og undrer sig desuden over selve indvielsesarrangementet.

- Man kan jo godt spørge sig selv om, hvor vigtigt det er at åbne et butikscenter – i forhold til folks tryghed og sikkerhed, siger hun.

Blandt de mange kommentarer, som er kommet på historien på TV2 Nords facebookside, lyder teksten blandt andet i en af dem, at ”det er en ommer.” En vurdering, som panelets tredje medlem, Mikael Justesen, dog ikke er helt enig i.

- Jeg håber ikke, at det er en ommer! For så betyder det jo, at det skal gøres igen. Og det synes jeg ikke, at der er nogen grund til. Men jeg tror, at borgmesteren ville ønske, at han ikke havde gjort det på den måde, siger Mikael Justesen, der dog også medgiver, at det at agere korrekt i en coronatid er en svær øvelse.

- Det er en enorm balancekunst. Hvad skal vi gøre? Hvad skal vi ikke gøre? Hvordan træffer vi de beslutninger, som berører en frygtelig masse mennesker? Den balance har jeg heller ikke kunnet slå op i nogen klog bog, siger han.

Se denne uges udgave af DigiTALT allerede nu i playeren over artiklen – eller kig med på TV2 Nord Salto i aften klokken 19.50.