Nordjyde konkurrerer i udspring fra Limfjordsbroen

Fredag eftermiddag begyndte de indledende runder i disciplinen high diving til DM-ugen i Aalborg. Der kan springes fra enten 13, 16, 20 eller 24 meters højde.

Fra det høje stillads på Limfjordsbroen afholdes danmarksmesterskabet i high diving. Noget, der for mange nok vil være en skrækindjagende disciplin at kaste sig ud i. 

Atleterne her bliver da også kaldt for DM-ugens modigste atleter.

Én af dem er 27-årige Simon Aalbæk fra Thisted.

Inden den indledende runde skulle i gang, fangede TV2 Nords reporter den spændte nordjyde til en kommentar.

- Jeg er meget spændt. Det kilder lidt i maven, og man går lige så stille og bygger en stemning op i løbet af dagen, siger Simon Aalbæk. 

Det er da heller ikke uden nervøsitet, at der bliver hoppet ud fra Limfjordsbroen. Simon Aalbæk døjer nemlig selv med lidt højdeskræk.

- Jeg ville gerne udfordre mig selv og prøve mine grænser af. Det er lidt en måde at arbejde med min frygt på, og det giver det største adrenalinsus at komme lidt højere op hver gang, siger han.

OM DM-UGEN

DM-ugen er et nyt og stort sportevent, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund.

DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 27 specialforbund, hvilket dækker over flere end 50 sportsgrene med flere end 100 discipliner. Over 180 medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles den 23. til 26. juni 2022.

Kilde: Danmarks Idrætsforbund

God start på konkurrencen

Efter to spring er det en glad og let Simon Aalbæk, der går op af Limfjorden. 

- Jeg har det fantastisk nu, jeg er virkelig glad, siger han.

I springet når atleterne hastigheder op mod 70 km/t, og de bremses først 4-5 meter under vandoverfladen.

- Jeg landede på stængerne, som man skal, så jeg har ingen indvendinger der, siger Simon Aalbæk efter den indledende runde.

Simon Aalbæk sprang i dag fra 13 meter og gemmer springene fra 16 meter til finaledagen. Det er lørdag klokken 14.30, at finalen i high diving springes i gang ved Limfjordsbroen.


Seneste nyt

fra Nordjylland