Efter drabet på en niårig pige i Bindslev retter byens borgere kritik af psykiatrien i Nordjylland. Foto: Per Frank Paulsen

Bindslevborgere: psykiatrien har fejlet

Efter en familietragedie i Bindslev, hvor en 27-årig mor er sigtet for drab på sin datter, retter byens borgere kritik af psykiatrien.

I Bindslev er borgerne stadig rystede, efter en familietrgedie onsdag aften, hvor en niårig pige blev dræbt og hendes 27-årige mor efterfølgende blev sigtet for drabet.

Borgerne retter samtidig en kritik mod psykiatrien i Nordjylland, som de mener har svigtet. Torsdag i et grundlovsforhør ved retten i Hjørring kom det nemlig frem, at den 27-årige søndag henvendte sig på psykiatrisk afdeling i Brønderslev for at få hjælp, da hun havde det psykisk dårligt. Allerede mandag blev hun dog sendt hjem igen med besked om at gå til egen læge. Det var blot to dage før drabet, som hun nu er sigtet for.

- Det er skrækkeligt, at hun ikke kan få hjælp, når hun selv opsøger det. Sådan noget må ikke ske, siger Eva Hansen fra Bindslev, som kendte familien godt.

Også Tina Sundbæk, som er en god bekendt af familien, mener, at der er sket et svigt.

- Der er ingen tvivl om, at psykiatrien har fejlet i den her situation. Det har vi også set andre steder, at andre har søgt hjælp, og der sker sådan nogle skrækkelige ting. Nu er det kommet tæt på os, og det vil vi gerne være med til at sætte fokus på, at det skal ikke ske nogen steder igen, siger Tina Sundbæk.

Torsdag aften arrangerede Tina Sundbæk sammen med Hanne Eskerod gfra byen et fakkeltog til minde og støtte for den berørte familie. De håber, at den tragiske sag kan rokke ved psykiatrien, og selv kan de kun støtte familien.

- Vi er der, og vi er der også, når den mor kommer tilbage. Faren og den øvrige familie kan leve videre. Vi er der for dem, siger Hanne Eskerod.