Foto: Daniel Mikkelsen

Efter Bindslev-tragedie: Ingen grund til at ændre psykiatriprocedurer

En undersøgelse lavet på baggrund af tragedien i Bindslev konkluderer, at der ikke er grund til at ændre på psykiatriens procedurer.

Der er ingen grund til at ændrer procedurerne i psykiatrien.

Sådan lyder konklusionen i den interne undersøgelse Psykiatrien i Region Nordjylland har gennemført efter tragedien i Bindslev hvor en 9-årig pige blev dræbt af sin tilsyneladende psykotiske mor.

Den 27-årige kvinde, der er sigtet i sagen, men nægter sig skyldig, blev tre dage før drabet på den 9-årige datter indlagt på Brønderslev Psykiatriske Sygehus på opfordring fra hende selv, sin mand og sin svigerfar. Allerede dagen efter blev hun udskrevet og to dage senere skete tragedien så. Den 9-årige pige blev dræbt, og moderen forsøgte efterfølgende at tage sit eget liv.

Efter drabet igangsatte Psykiatrien en undersøgelse på baggrund af sagen, og konklusionerne af den undersøgelse er nu klar.

- Den her sag har påvirket os rigtig meget og derfor har vi gennemgået forløbet meget nøje og evalueret vores sikkerhedsprocedurer, fortæller Jan Mainz, der er vicedirektør i Psykiatrien med ansvar for patientforløb og kvalitet.

- Undersøgelsen viser ingen grund til at ændre procedurerne. Vores procedurer omkring indlæggelse og udskrivning svarer til dem man har alle andre steder i landet, fortsætter vicedirektøren, der ikke vil udtale sig yderligere om den konkrete sag.

- Generelt kan vi sige, at når borgere har kontakt med psykiatrien, er de alvorligt syge, men sådan en sygdom kan også ændre sig meget på få dage.

- Psykiatrien i Region Nordjylland følger procedurer, der er enighed om i Danmark, men også internationalt, og vores personale bliver uddannet og trænet i de procedurer og det bliver tjekket om procedurerne bliver overholdt, siger Jan Mainz.