LIGE NU:

Suldrup i Chok: Borgere i sorg over knivoverfald på lokal købmand

Den lille landsby Suldrup er i choktilstand efter det voldsomme knivoverfald på den lokale købmand lørdag eftermiddag.

I Suldrup i Himmerland er stemningen trykket. Lørdag eftermiddag blev ejeren af Spar i Suldrup helt umotiveret stukket ned af en 20-årig psykisk syg mand. En tragisk episode der i den grad berører byen og de faste kunder.

- Jeg synes, det er rædselsfuldt, og man bliver utryg og ked af det, siger Hanne Larsen, der kender ejeren godt og handler i Spar dagligt. 

Flere af byens borgere var i Spar for at handle netop i dag, for at vise deres sympati over for ejeren og hans familie. De mange kunder er i chok over, at sådan en episode kan finde sted i en lille by som Suldrup.

- Det gør jo, at man tænker; ’det var lige godt utroligt, at sådan noget kan finde sted’, og at man ikke kan føle sig sikker i en by som Suldrup, som normalt er et meget fredeligt sted, siger Henrik Brink Thomsen, der også er fast kunde hos købmanden. 

Den 55-årige købmand er hårdt kvæstet og befinder sig i øjeblikket på Aalborg Universitetshospital. Imens holder det øvrige personale Spar i Suldrup kørende, og den kommende uge vil de fokusere på, at både de ansatte og de kunder der var tilstede, da episoden fandt sted, vil få psykologhjælp.

Gerningsmanden blev søndag formiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han erkendte, at han uden grund overfaldt den lokale købmand med sin fiskekniv. Han erkender sig dog ikke skyldig i drabsforsøg.

Den 20-årige mand er nu varetægtsfængslet i surrogat i fire uger på psykiatrisk sygehus, hvor han også skal mentalundersøges.