Seneste nyt:

47-årig er frikendt for Eddie-drab

Den 47-årige mand er endegyldigt renset i sagen om drab mod Eddie Karl-Johan Christensen, men han er kendt skyldig i usømmelig omgang med lig.

Onsdag eftermiddag har Vestre Landsret stadfæstet den dom, som Retten i Hjørring afsagde sidste år i Eddie-sagen.

Dengang blev den 47-årige mand frikendt for drabet mod Eddie Karl-Johan Christensen, mens han blev kendt skyldig i usømmelig omgang med lig. Ligeledes blev han det i Landsretten onsdag. 

54-årige, Bengt Johan Reistad blev sidste år kendt skyldig for drabet i byretten, og den dom stadfæstede Landsretten også i dag.  

Bengt Johan Reistad nægtede ethvert kendskab til drabet, og derfor valgte Statsadvokaten dengang også at anke frikendelsen af den 47-årige mand. 

En 54-årig svensker er kendt skyldig i drab i den såkaldte Eddie-sag, mens hans medtiltalte beholder sin frihed. Det slog Vestre Landsret i dag fast.

Kriminaltekniske beviser var afgørende

Onsdag var landsrettens dommere og nævninge dog enige i, at det var den 54-årige Bengt Johan Reistad alene, der om aftenen 9. maj 2020 slog Eddie Karl-Johan Christensen ihjel. 

Under afgørelsen lagde dommerne vægt på sagens kriminaltekniske beviser, og at Bent Johans Reistads forklaring forekom konstrueret, hvorimod den 47-årige har fastholdt sin forklaring under hele forløbet. 

Landsretten slår fast, at man ikke ved, om Eddie var død da han blev lagt på bålet. 

39-årige Eddie Karl-Johan Christensen blev skudt og brændt ved en landejendom nord for Frederikshavn i maj 2020.
39-årige Eddie Karl-Johan Christensen blev skudt og brændt ved en landejendom nord for Frederikshavn i maj 2020.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord


Torsdag tager landsretten stilling til strafudmålingen.