Hundredvis af katte strander på dyreinternatet efter store prisstigninger

Dyreinternatet frygter nu, hvor længe de buldrende prisstigninger vil få nordjyderne til at fravælge de efterladte kæledyr.

På Nordjyllands Dyreinternat vrimler det med katte i en sådan grad, at internatchefen er tæt på at måtte afvise flere.

- Vi er fyldt op nu. Vi har allerede flere katte end, hvad vi har plads til, men vi må jo finde pladsen et eller andet sted, siger Freja Mølgaard, internatmedarbejder ved Nordjyllands Dyreinternat.

quote Vi har ikke overblik over, hvor mange katte, vi har lige nu

Freja Mølgaard

Det sker i en tid, der ellers er kendt som dyreinternaternes lavsæson, og derfor vækker det stor bekymring.

- Nordjyllands Internat er tæt på at lukke for flere katte, siger Karina Fisker, Internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.

Hun frygter, hvor lang tid der vil gå, før familier igen har overskud til at tage et nyt pelset familiemedlem til sig. For med de fortsatte prisstigninger er det endnu meget uvist, hvornår kattene, der allerede har ventet længe, kan se frem til at få et hjem.

- Vi er bekymrede for, at folk vælger kæledyrene fra på grund af økonomien. Priserne stiger på det meste på nuværende tidspunkt, og et kæledyr er bestemt ikke gratis, hverken at anskaffe eller have, siger Karina Fisker. 

Tusindvis af følgere, men...

- Vores indsats på de sociale medier giver os en masse opmærksomhed, men ikke i de efterfølgende dage, og en kat skal man jo have i mange år, siger Freja Mølgaard.

Den manglende efterspørgsel har fået Nordjyllands Dyreinternat til at øge deres indsats på flere områder for at afsætte de mange katte. Et af de områder er deres sociale medier, hvor de får hundredvis af reaktioner og kommentarer om dyrene, når de deler et af deres hjemløse dyr med deres mere end 50.000 følgere på Facebook.

Desværre forbliver interessen kortvarig, og dyrene forbliver på internatet.

quote Lige nu får vi et par stykker om dagen. Det er cirka 14 katte på en uge

Freja Mølgaard

Akut pladsmangel kan få alvorlige konsekvenser

Mens det vælter ind med kattekillinger, som enten er svigtede eller dumpede, og dyreinternaterne derfor ikke kan få sig selv til at afvise, opstår der akut pladsmangel, og det kan få alvorlige konsekvenser for kattenes ve og vel.

- Det kan på sigt blive kritisk for de katte, vi har siddende, som venter på nyt hjem, siger Karina Fisker. Det er Freja Mølgaard fra Nordjyllands Dyreinternat enig i:

- Det er ikke optimalt for en kat at sidde her i bur og flere katte sammen, hvor der ikke er så meget plads, og det kan stresse dem, tilføjer hun.

Dyrenes Beskyttelse har allerede taget alle deres afdelinger i brug for at huse de mange beboere, men selvom langt de fleste katte er klar til adoption, er det noget, de må se langt efter.

- Storstet alle vores katte er klar til at få et nyt hjem, det er kun ganske få, der er i vores sygeafdeling, siger Freja Mølgaard.

Se de mange katte, der lige nu er strandede på Nordjyllands Dyreinternat:


Energikrise

Screenshot 2022-12-20 085442

Langt færre har brugt låneordning til energiregningen, end politikerne forventede

000_1m91qn-8256x5504ma

Inflation rammer nordjyske diabetikere: Over en fjerdedel fravælger altafgørende behandlinger

20161216-084925-L-4384x3137ma

Trist trend fortsætter: Mødrehjælpen sætter rekord for julehjælp

Varme

Kommunes varmeregning holdes i skak - det virker at sænke temperaturen til 19 grader

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland