Kunsten kan kun langsomt skrue temperaturen ned – ellers klarer værkerne den ikke

Kunsten vil gerne skrue ned for temperaturen på museet, men de bliver nødt til at gøre det langsomt dag for dag.

På Kunsten i Aalborg kan man lige nu se flere værker fra kunstmuseet Louisiana i København, og det skulle man gerne kunne blive ved med.

Derfor tager det lidt ekstra tid for det nordjyske kunstmuseum at sænke temperaturen til de 19 grader regeringen i dag anbefalede at skrue ned til.

- Værkerne vil gerne have stabil luftfugtighed og stabile temperaturer, for ellers holder de ikke i længden, så derfor kan vi kun sænke temperaturen stille og roligt, men vi skal have vores klimasystemer til at køre, for ellers kan kunsten ikke holde, siger Lasse Andersson, der er direktør for Kunsten.

Kan ikke slukke for alt lys

Mens temperaturen stille og roligt falder inde i kunstmuseet, har de udenfor taget de første skridt for at spare på energien. Alle pærerne i lamperne – både ude og inde – er blevet skiftet til LED-pærer, og dem vil man også kunne se nogle af lyse, selvom museet har lukket.

- På facaden slukker vi for det, som vi kan, når det er tid, og så er der lidt belysning, som er vigtigt for vores sikkerhed, siger Lasse Andersson.

Torsdag aften var der et aftenarrangement i gang i Kunsten, og selvom museet gerne vil spare på energi, så kommer de fortsat til at have arrangementer om aftenen efter almindelig lukketid, forklarer direktøren.


Energikrise

Screenshot 2022-12-20 085442

Langt færre har brugt låneordning til energiregningen, end politikerne forventede

000_1m91qn-8256x5504ma

Inflation rammer nordjyske diabetikere: Over en fjerdedel fravælger altafgørende behandlinger

20161216-084925-L-4384x3137ma

Trist trend fortsætter: Mødrehjælpen sætter rekord for julehjælp

Varme

Kommunes varmeregning holdes i skak - det virker at sænke temperaturen til 19 grader

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland