Producent kæmper med dyrt smør - skal måske igen øge prisen på småkager

Hos producenten af de traditionelle butter cookies kan det også mærkes, at priserne stiger på rigtig mange ting.

Supermarkedskæderne har meldt ud, at kunderne skal forvente prisstigninger i de kommende tre måneder.

Det er altså ikke kun, når der skal handles ind, at priserne stiger – også hos Tylstrup Kager, mærker man de stigende priser.

- Vi ved ikke, om det er skruen uden ende. Det er svært at sige. Vi har én gang tidligere skruet på vores priser, og vi har endnu ikke besluttet hvorvidt og hvornår, vi gør det igen, siger administrerende direktør, Erik Bresling.

Ikke de hårdest ramte

Virksomheden er især kendt for sine butter cookies, småkagen med ”rigeligt smør”, og der skal derfor selvsagt en del smør til.

Ifølge Danmarks Statistik er prisen på smør steget med næsten 35 procent fra oktober sidste år til oktober i år.

quote Lige nu er det mere prisen, der bestemmer frem for udbud og efterspørgsel

Erik Bresling

Firmaet eksporterer dog størstedelen af deres produkter – derfor er de trods alt knap så hårdt ramt som de mindre, lokale producenter, der primært sælger til Danmark.

- 98 procent af det, vi producerer, går til eksport. Så vi mærker det ikke helt på samme måde herhjemme. Men så må vi bare lave prisstigninger et andet sted end Danmark, siger Erik Bresling.

Har lavet prisaftaler

Eksperter vurderer, at der vil gå flere år, før danskerne har råd til at smide det samme i indkøbskurven som før prisstigningerne.

Selvom Tylstrup Kager heller ikke foreløbigt kommer ned på samme prisniveau som får, når der skal laves smørsmåkager, så har de alligevel sikret sig en smule.

- Vi har sikret vores priser fremadrettet i en periode. Men det er et broget billede lige nu – man kan aldrig helt undgå prisstigninger. Lige nu er det mere prisen, der bestemmer frem for udbud og efterspørgsel.


Seneste nyt

fra Nordjylland