LIGE NU:

Morten fra Biersted håber på at afløse Ole-EU fra Brovst

Når alle stemmer er blevet talt op til Europaparlamentsvalget, håber to nordjyske socialdemokrater på, at der kan byttes plads i salen i Bruxelles.

Sidste stemme er afgivet ved Europaparlamentsvalget 2019 - og nu handler det bare om at fordrive ventetiden indtil stemmerne er talt op.

Længst er ventetiden dog nok for de kandidater, der håber at nå igennem nåleøjet til Bruxelles og Strasbourg.

I den kategori finder vi Morten Klessen fra Biersted, der stiller op for Socialdemokratiet.

- Jeg tager en tur op i sommerhuset og går en tur med min hund og så har vi en lille valgfest i Pandrup, hvor vi ser resultaterne og om vi får et godt valg. Det er jeg afhængig af, sagde Morten Klessen til TV2 Nord, efter han selv havde afgivet sin stemme, tidligere på valgdagen.

Den 50-årige politiker, der blandt andet har erfaring fra kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune, håber at overtage en plads i parlamentet fra en anden nordjyde.

- Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at vi får en nordjysk repræsentant nede i parlamentet. Vi har haft Ole Christensen i 15 år, og jeg tror, det er vigtigt for nordjysk erhvervsliv, at vi har en repræsentant i Bruxelles, uddyber han.

 

Ole EU takker af

Ole Christensen fra Brovst – eller Ole EU, som han også er blevet kaldt – har siddet i Europaparlamentet for Socialdemokratiet i 15 år, men efter dette valg er det slut.

Den rutinerede parlamentariker meldte allerede i 2017 ud, at han ikke var interesseret i genvalg.

- Det er lidt svært, men jeg tror, jeg er ved at vende mig til det. Men nu har jeg været med i 15 år, så jeg synes også, at jeg har aftjent min værnepligt, siger Ole Christensen, der også håber på nordjysk tilstædeværelse i det fremtidige europaparlament.

Om Ole Christensen bliver afløst af en anden nordjysk socialdemokrat i form af Morten Klessen vil den kommende tids fintælling af personlige stemmer afgøre.

De to er dog enige om, at det europæiske politiske projekt fortsat er vigtigt – også for nordjyderne.

- Nu har jeg lige været på en bustur med en flok glade nordjyder ned til Bruxelles, og de var imponeret over, at demokratiet faktisk virker dernede, og at der ikke er længere fra beslutningerne til Danmark, siger Morten Klessen.

- Det er enormt vigtigt. Cirka 50 procent af al lovgivning kommer fra Bruxelles. Men vi skal tale mere om det. Det skal de nationale politikere også være bedre til, siger Ole Christensen.

Ole Christensen fik 26.970 personlige stemmer ved Europaparlamentsvalget i 2014.

 
SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

smoerrebroed_daase.jpg

Vilsund Blue ramt af manglende råvarer og faldende priser

Kim Edberg Andersen

Tidligere DF´er får lov til at træde ud af byrådet

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

Til forsiden

Til forsiden