LIGE NU:

Radikale fordobler antal mandater: - Det giver os et rygstød til Folketingsvalget

Den nordjyske folketingskandidat for Radikale Venstre, Casper Hedegaard, tror på, at partiets succes til EP-valget vil smitte af på Folketingsvalget.

Festen ville ingen ende tage hos det Radikale Venstre, efter partiet fordoblede sine mandater – fra 1 til 2 – ved søndagens Europaparlamentsvalg.

Det blev dermed partiets bedste valgresultat nogensinde ved et Europa-Parlamentsvalg.
 

Partiet oplevede også fremgang i Nordjylland – dog knap så meget som på landsplan. I Nordjylland gik Radikale Venstre fra 4,2 procent af stemmerne i 2014 til 6,3 procent i går.

På landsplan fik partiet 6,5 procent af stemmerne ved det seneste EP-valg i 2014 – og hele 10,1 procent i går.

- Det var et helt fantastisk valg for os – det var virkelig fedt. Danmark har rejst sig og vist, at man gerne vil Europa. I forbindelse med Brexit har danskerne fundet ud af, at man ikke skal tage det europæiske samarbejde for givet. Vores EU-fællesskab betyder noget, og man skal blive ved med at kæmpe for det, siger den nordjyske folketingskandidat for Radikale Casper Hedegaard.

Hedegaard mener, at partiet skal bruge tilliden fra vælgerne til at lave en grøn omstilling i Europa.

- Hvor fornuften sejrer i stedet for symbolpolitikken, som vi har set herhjemme, siger han.
 

Samme temaer giver tillid

Gårsdagens succesfulde valg for Radikale vil også komme til at smitte positivt af på Folketingsvalget den 5. juni – mener partiets nordjyske kandidat.

- Vi tror jo på, at vi bliver belønnet for at fokusere på de samme temaer til EP-valget og Folketingsvalget, for eksempel klima. Det giver en genkendelighed hos vælgerne og tillid, fordi vi mener det samme begge steder. Vi ændrer ikke vores politik og går på kompromis med det, vi mener, som andre partier har gjort, siger Casper Hedegaard.

Ifølge de nyeste meningsmålinger står Radikale Venstre til at få 8,8 procent af stemmerne ved Folketingsvalget 5. juni.