LIGE NU:

Nordjysk SF'er: - Det er den bedste finanslov i mange år

Byrådsmedlem i Frederikshavn, Christina Lykke Eriksen, SF, er glad for, at der nu indføres minimumsnormeringer på daginstitutionsområdet.

Byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune, Christina Lykke Eriksen fra SF, er med egne ord "helt høj", efter at det i aften kom frem, at der bliver indført lovbundne minimumsnormeringer i de danske daginstitutioner og børnehaver.

Det er et af elementerne i den finanslovsaftale for 2020, som S-regeringen mandag aften præsenterede med SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet.

- Det er den bedste finanslov i mange år. Jeg er helt høj. Men jeg har også gået og været nervøs over, om man kunne indfri de løfter, som man som SF'er har været med til at give. Så jeg er selvfølgelig glad for, at man nu har fået denne her forløsning, og at der nu er lavet en plan for minimumsnormeringerne, siger Christina Lykke Eriksen.

Satte normeringer på dagsordenen i Frederikshavn

Som SF's enlige byrådsmedlem i Frederikshavn fik hun tidligere på året minimumsnormeringerne på den politiske dagsorden i Frederikshavn.

quote Det er den bedste finanslov i mange år. Jeg er helt høj. Men jeg har også gået og været nervøs over, om man kunne indfri de løfter, som man som SF'er har været med til at give. Så jeg er selvfølgelig glad for, at man nu har fået denne her forløsning, og at der nu er lavet en plan for minimumsnormeringerne.

Christina Lykke Eriksen, SF, byrådsmedlem, Frederikshavn Kommune

Den minimumsnormering, Christina Lykke Eriksen og SF gerne vil have, er anbefalet af BUPL og vil være en garanti for, at der i vuggestuer er mindst én voksen pr. tre børn, mens der i børnehaverne skal være minimum én voksen pr. seks børn. Ifølge en tidligere undersøgelse vil det koste 36 millioner kroner i Frederikshavn.

En økonomisk opgave som borgmester Birgit S. Hansen, Socialdemokratiet, ved den lejlighed ikke troede, at kommunen kunne løfte selv - men nu er der andre og positive toner fra Christiansborg.

Og Christina Lykke Eriksen er da også yderst tilfreds med, at der nu er sat penge af til området.

- Det er en ny retning. Nu har vi i mange år set finanslovforhandlinger, der har handlet om forringelser på områder, som jeg som SF'er har syntes har været meget vigtige. Træerne vokser ikke ind i himlen, men vi har vendt skuden, siger Christina Lykke Eriksen.

Minimumsnormeringerne skal indføres ved, at området gradvist tilføres flere penge de kommende år, så der ved den fulde indfasning i 2025 afsættes 1,6 milliarder kroner årligt.

Og Christina Lykke Eriksen så gerne, at hele processen gik hurtigere.

- Men man er nødt til at starte et sted, man kan jo ikke trylle penge frem, men nu er der en plan for det, og så må vi se, hvordan fordelingen bliver, og hvordan det rent tekniske i det bliver, siger Christina Lykke Eriksen.

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

play Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

Til forsiden

Til forsiden