Pengene er på plads for at hvalskelettet kan komme til Blokhus
Hvalens skelet ender muligvis med at blive udstillet i Blokhus, ikke langt fra hvor den blev fundet.
Jammerbugt Kommune og Skulptur Parken i Blokhus har sammen med lokale indsamlinger fået økonomien på plads omkring hvalskelettet. De vil gerne have det, det er dog ikke sikkert, at de må få det.
En finhval blev i vinterferien noget af et tilløbstykke på Blokhus strand. Den 18 meter lange hval blev torsdag dissekeret og skelettet sendt til Hirtshals for at blive renset i Nordsøen Oceanium. Hvor skelettet skal hen efter rensningen, er endnu ikke fastlagt.
Jammerbugt Kommune og Skulpturparken Blokhus er gået sammen i kampen om at få skelettet hjem, til der hvor hvalen blev fundet. De har givet håndslag på, at Jammerbugt Kommune står for halvdelen af udgifterne, mens Skulpturarken i Blokhus sammen med de lokale investorer står for den anden halvdel. Projektet forventes at komme til at koste omkring 300.000 kroner.
- Vi både kan det økonomisk og vil det gerne. Spørgsmålet er bare om vi må, siger John Andersen fra Skulpturparken i Blokhus, hvor hvalskelettet skal placeres, hvis det står til ham.
Det, der kan stå i vejen for drømmen om at få skelettet til Blokhus, er Statens Naturhistoriske Museum. De skal inden længe tage den endelige beslutning, om hvad der skal ske med hvalknoglerne. Borgmester i Jammerbugt Kommune håber meget på, at hvalen kommer tilbage til Blokhus.
- Finhvalen i Blokhus vil også fremadrettet blive en magnet for turister i området. Den er strandet på vores kyst, og det er yderst interessant, at vi nu kan formidle historien om finhvalen via Skulpturparken Blokhus, siger Mogens Gade.
Skulpturparken i Blokhus ser på flere udstillingsmuligheder for hvalen. Den bliver enten udstillet i det fri eller i en glasmontre, alt efter hvad Nordsøen Oceanium anbefaler. Skulpturparken i Blokhus håber allerede at have hvalskelettet klar til udstilling til sæsonstart den 14 maj.