Dyk ned i afstemningen og se hvordan nordjyderne stemte i dit lokalområde

Mens folkeafstemningen om at afskaffe det danske forsvarsforbehold endte med et rungende ja over hele landet, er der faktisk store lokale forskelle på, hvordan stemmerne fordelte sig.

Det danske forsvarsforbehold skal være fortid. Det står klart efter det rungende "ja" som danskerne vedtog onsdag ved folkeafstemningen. 

På landsplan satte 66,9 procent af de samlet 2,8 millioner danskere, der brugte deres stemme, kryds i ja mens 33,1 procent stemte imod.

I alle landets valgkredse endte et flertal med at stemme for en afskaffelse og det gælder således også i de ni nordjyske valgkredse.

Men der er store lokale forskelle på, hvor parate nordjyderne var til at fjerne forbeholdet, og på enkelte valgsteder endte flertallet endda med at stemme nej til at afskaffe forbeholdet.

På fire valgsteder, Tolne, Voerså, Thorshøj og Kaas viste stemmeoptællingen nemlig et flertal af nej-stemmer. Og på yderligere fire valgsteder vandt ja-siden med under en procents forskel på ja og nej.

Herunder kan du dykke ned i valgets resultater og se hvordan stemmerne fordelte sig på alle de 169 valgsteder rundt om i Nordjylland.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Folkeafstemning 2022

play Brønderslev-borgmester bimlede med klokken og vælgere kontrollerede stemmeurnerne

Mona Jensen

play Valgtilforordnet siden 1977: - Har aldrig prøvet andet end at brevstemme

undefined

Dyk ned i afstemningen og se hvordan nordjyderne stemte i dit lokalområde

20210905-145241-L-3714x2439ma

play Efter folkeafstemning: Flere arbejdspladser kan være på vej til Nordjylland

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland