02:04

1 af 2

Ærgerlig Stine Brix: - Tror det får store konsekvenser

Enhedslisten bliver så store som aldrig før, men rød blok må afgive regeringsmagten til de borgerlige. Og det bekymrer Ø's Stine Brix.

- Hvis stemningen ikke er helt oppe under taget her hos os, så er det fordi det ser ud til den blå blok vinder og det er især Dansk Folkeparti, der vinder valget, og det synes jeg er bekymrende.

Sådan lyder det fra Enhedslistens Stine Brix, der på trods af et rekordvalg til liste Ø ikke var i feststemning i Det Socialistiske Hus i Aalborg hvor partiets lokalafdeling var samlet torsdag aften.

- Hvis jeg var Helle Thorning og Bjarne Corydon ville jeg sidde og tænke lidt over, hvodan jeg havde forvaltet magten de sidste fire år. Jeg tror, at det at man solgte Dong til Goldman Sachs og valgte selskabsskatten frem for at løse dagpengeproblemet, at det er en del af forklaringen, lyder det fra Stine Brix, der giver Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen-Dahl lidt ros med på vejen.

- Han har ligesom lykkedes med at gøre sig selv til velfærdens og dagpengenes forsvarer, men jeg er rigtig ærgerlig over at det ser ud til at blå blok får magten, for det tror jeg får store konsekvenser for de flygtninge, der lige nu flygter fra Islamisk Stat, men også for dem, der er arbejdsløse og syge. Vi har jo hørt en meget klar dagsorden fra Venstre om at det skal være dyrere at blive arbejdsløs, så det er jeg da bekymret for, siger hun videre.