02:23

1 af 2

Bjarne Laustsen: Vi har ført en fin valgkamp

Socialdemokraternes nordjyske topscore Bjarne Laustsen har fået 16705 personlige stemmer. Han synes, at Socialdemokraterne har ført en god valgkamp, og havde undt Helle Thorning-Schmidt at fortsætte som statsminister.

Bjarne Laustsen er den folketingskandidat for Socialdemokraterne i Nordjylland, som har fået flest personlige stemmer. Han har fået 16705 stemmer, men er ked af at Socialdemokraterne ikke længere er i regeringen, selvom partiet har haft fremgang.

- Jeg har det godt, fordi vi har ført en fin valgkamp. For første gang i 14 år har Socialdemokratiet en mandatfremgang på tre procent. Det har været vanskeligt for os at rydde op efter de borgerlige, så her til sidst, der viste vi, at vi er i stand til at lave en rigtig god valgkamp. Det var desværre ikke nok, det mangler bare lige et lille mandat, så have Helle Thorning kunne fortsætte, og det havde jeg kunne unde hende, siger Bjarne Laustsen.

Han synes, at regeringen har klaret det godt de sidste fire år.

- Vi synes jo, at vi har gjort det godt. Og jeg synes også, at vi har ført en god valgkamp. Man skal huske på, at finanskrisen ikke var over, da vi overtog og der var 100 milliarder kroner i underskud. Vi har rettet op på samfundet, siger Bjarne Laustsen.