LIGE NU:

Nu kommer der navn på de nordjyske mandater

Mens der stadig fintælles, kan vi nu begynde at sætte navn på de i alt 19 nordjyske mandater. Stine Brix fra Enhedslisten er sikker, mens det ikke er til at sige, hvilken kandidat fra Liberal alliance, der kommer ind.

Mens de sidste stemmer fintælles, kan vi nu begynde at ane, hvem der skal have arbejdsplads på Christiansborg.

Hos Liberal Alliance er der et enkelt mandat i Nordjylland, og det ligner stadig Thyra Frank tager mandatet, men Christina Egelund kan gøre hende rangen stridig. Det er stadig usikkert, fordi der endnu mangler at blive optalt stemmer i Aalborg.

På grund af at Enhedslistens har et alternativt system, en såkaldt partiliste, har det siden i går været sikkert, at Stine Brix er valgt hos Enhedslisten.

Torsten Gejl er stærkt på vej hos Alternativet - og det samme er Lisbeth Bech Poulsen hos SF. Thomas Klimek har fået et dårligt valg som afløser for Pernille Vigsø Bagge.

Hos Socialdemokraterne må Simon Kollerup betegnes som sikker efter at have fået 97 procent af de socialdemokratiske stemmer i Thistedkredsen, han sidder formodentlig stadig sammen med de øvrige 5, der også er der i dag.

Hos Dansk Folkeparti tyder alt på at det bliver Lise Bech og Ib Poulsen, der følger Bent Bøgsted og Morten Marinus til Christiansborg. Marianne Jelved forventes at sidde sikkert i sadlen hos De Radikale. Men måske kan Daniel Nyboe rokke båden, når Aalborgs stemmer er talt op.