LIGE NU:

Slikmunde skal stemme konservativt

De konservative forsøger nu at gafle stemmer blandt de nordjyske slikmunde. Chokolade, nødder og slik er nemlig alt for dyrt, mener partiet. Derfor ønsker de at fjerne punktafgifterne på 28 dagligvarer.

På indkøbstur i Føtex i Hjørring. En plade Marabou chokolade koster 25 kroner. Det mener den konservative folketingskandidat Daniel Rugholm er alt for dyrt.

- Sådan en helt almindelig plade chokolade er et godt eksempel. 46 procent af den er ren afgifter, siger Daniel Rugholm.

De konservative vil fjerne punktafgifterne på blandt andet slik, chokolade, nødder og kaffe. Det vil i følge partiet koste statskassen 2,5 milliarder kroner, mens hver familie vil spare 1500 kroner hvert år.

- Alle de her afgifter er med til at gøre det dyrere at være dansker. Det rammer helt almindelige familier, siger Daniel Rugholm.

SF vil beholde afgiftskronerne i statskassen. De skal bruges på at betale for velfærd. Partiet frygter også at billigere slik vil betyde langt mere fedme og diabetes.

- Det konservative forslag betyder at der er en stor gruppe af danskere, der vil komme til at leve mere usundt. Det vil sige at vi vil se stigene ulighed i sundhed. Det kommer til at koste penge, siger Thomas Krog, der folketingskandidat for SF.

SF vil stedet sænke momsen på frugt og grønt. De konservative siger at de vil finansiere afgiftsfjernelsen ved at lave nulvækst i den offentlige sektor.