01:50

1 af 2

Somaliske Faiso: Når man har stemmeret, så skal den bruges

23-årige Faiso Ibrahim skal for første gang stemme til et folketingsvalg torsdag. Hun har boet i Danmark de sidste 14 år, men fik først dansk statsborgerskab sidste år.

For første gang skal Faiso Ibrahim på 23 år fra Aalborg stemme til et folketingsvalg torsdag. Hun er fra Somalia, men har boet i Danmark i 14 år, og sidste år fik hun dansk statsborgerskab. Derfor har hun også de sidste overvejelser om, hvor krydset skal sættes, før hun tager hen for at stemme.

- Det betyder rigtig meget for mig, fordi jeg nu kan stemme og har stemmeret. Den vil jeg gerne bruge, siger Faiso Ibrahim.

-

Nogle yderliggående muslimer har, i forbindelse med valgkampen, rådet andre muslimer til at lade være med at stemme. Men det har ikke afskrækket Faiso.

- Jeg synes, at når man er i Danmark, og man har stemmeret, så skal man bruge den. Det er også vigtigt for demokratiet, at vi får lov til at stemme, fordi der er nogle steder, hvor vi kommer fra, hvor vi ikke har den mulighed, sige Faiso Ibrahim.

Før Faiso fik stemmeret, tænkte hun ikke meget over, hvor hun skulle sætte sit kryds, men efter at hun sidste år fik stemmeret, så er det noget hun har overvejet længe.

- Man får medbestemmelse her i landet, og man har indflydelse. Man føler, at man kan gøre en forskel, og det et det jeg gerne vil, siger Faiso Ibrahim.