Foto: TV2 Nord

Stine Brix er valgt - resten venter

Nordjylland står til at kunne beholde sine 19 mandater i Folketinget. Indtil videre er det eneste sikre, at Stine Brix fra Enhedslisten er valgt.

Nordjylland står til at fastholde sine 19 mandater i Folketinget. Det eneste vi ved lige nu er at Stine Brix fra Enhedslisten er valgt. De sidste 18 mandater kommer til at handle om de personlige stemmetal. Men vi kan nok snævre det lidt ind.

De nuværende 6 nuværende mandater fra Socialdemokraterne i Folketinget ser ud til at fortsætte. Det ser ikke ud til at Morten Ryom, Peter Duetoft og Per Husted kan rokke ved det.

I Venstre venter et slagsmål, det ligner en kamp mellem Karsten Lauritzen, Torsten Schack, Søren Gade, Preben Bang Henriksen og Anders Broholm om de 4 mandater.

I Dansk Folkeparti skal vi have mindst ét nyt ansigt i Folketinget. Mon ikke Bent Bøgsted, Morten Marinus og Ib Poulsen er valgt, mens Kristoffer Hjorth Storm, Lise Bech og Tommy Degn sandsynligvis skal kæmpe om det fjerde mandat.

Hos De Radikale peger det meste på Marianne Jelved, men partiet er gået meget tilbage, men knap så meget i Aalborg, hvor Daniel Nyboe Andersen er opstillet, så måske er der spænding om det radikale mandat.

De konservative mister deres mandat, mens SF fastholder en enkelt, sandsynligvis Lisbeth Bech Poulsen. Thyra Frank er sandsynligvis valgt, men det gode valg til Liberal Alliance i Aalborg kan måske presse Christina Egelund ind foran - selvom det er lidt usandsynligt.

Det sidste mandat går til Alternativet, som sandsynligvis bliver Torsten Gejl. Men det hele afgøres først i løbet af i morgen.