Enhedslisten vil droppe Egholm-motorvej

Enhedslisten foreslår at droppe omdiskuteret Limfjordsforbindelse over Egholm, selvom et bredt flertal i Folketinget har afsat penge til projektet.

En ny motorvejsforbindelse over Egholm vil, ifølge Peder Hvelplund (EL), stritte imod nutidens klimakamp. Derfor foreslår Enhedslisten nu, at forbindelsen skal droppes.

- For det første ødelægger man store naturrigdomme, som findes på Egholm, siger han og fortsætter.

- Vi er nødt til at sikre, at de transportinvesteringer, vi laver i fremtiden, er til fremtidens løsninger og ikke fortidens. Derfor skal det være klimaansvarlige infrastruktur-projekter, vi laver, og det er en motorvej altså ikke.

En af dem, der længe har kæmpet imod en ny Limfjordsforbindelse over Egholm er Louise Faber, der er formand for Borgerbevægelsen mod en motorvej i Egholmlinjen.

- Hvis du spørger borgerne i Aalborg, er der langt fra enighed. Mange mennesker siger nej til den placering, fordi den er for bynær og har for store konsekvenser for Aalborg og Nørresundbys bydele – og selvfølgelig også for Egholm.

Sidste år blev et bredt flertal i Folketinget enige om at afsætte penge til det nye projekt. Blandt de partier var Liberal Alliance.

- Nordjylland har brug for, at vi er bundet sammen med resten af landet. Det vil styrke vores konkurrenceevne gevaldigt, at vi får en tredje Limfjordsforbindelse, lyder det fra Sólbjørg Jakobsen, folketingskandidat for Liberal Alliance.


Optager nordjyderne

Projektet har optaget mange nordjyder de seneste mange år – og det gør det stadigvæk.

- Jeg synes det er en rigtig dårlig ide, siger John Nygaard Christensen fra Aalborg.

Iben Louise Bang kan derimod godt se ideen.

- Som bilist kan jeg godt se det. Så man står jo og er lidt tvetydig i sine holdninger til det, men jeg hælder da mest til et nej, fortæller hun.

For Margrethe Bjerregaard er der slet ingen tvivl.

- Det må være den mest skrækkelige ide, der nogensinde er fostret. Det må være mennesker, der er ligeglade med naturlivet. Der er nogle arter, der kun lever på Egholm.

Sólbjørg Jakobsen lytter til kritikken og vil have den med i tankerne, når Limfjordsforbindelsen skal føres ud i livet.

- Beslutningen hviler på en undersøgelse, der er meget gammel. Vi skal sørge for, at det bliver gjort smartest muligt og med mest mulig respekt for klimaet.

Selvom et bredt flertal i Folketinget står bag planerne om en motorvej over Egholm, så tror modstanderne stadig på, at det syv milliarder kroner dyre projekt kan stoppes.

- Vi giver ikke op, før den motorvej er droppet helt og aldeles, slutter Louise Faber.


Folketingsvalg 2022

Anne-Marie Jørgensen 11

Trods partileders afgang - nordjysk spidskandidat tror stadig på partiet

20221102-091238-L-2884x1923ma

Her er det endelige valgresultat - rød blok beholder flertallet

play Slut med valgkamp - nu rydder de unge op

021122 Stemme materiale fra valgsted Sæby talt op stkj 4073

Fejlagtige Sæby-stemmer flyttede rundt på mandater i hele landet

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland