Per Larsens lønseddel får Simon Kollerup til at se rødt: - Det rammer pilskævt
Per Larsen (K) delte sin lønseddel på Facebook, og det får nu Simon Kollerup op i det røde felt.
Simon Kollerup fra Socialdemokratiet er ude med skarp kritik, efter Konservatives kandidat Per Larsen lagde sin lønseddel på Facebook og startede en debat om indkomstskat.
Simon Kollerup mener nemlig, at Konservatives nye skatteplan skaber ulighed.
- Den konservative politik rammer pilskævt i Danmark, fordi den giver gigantiske skattelettelser, som rammer de allerrigeste i vores samfund.
Det er opslaget her, der får Simon Kollerup til at lange ud efter Det Konservative Folkeparti.
"Faktisk viser en ny megafonmåling i dag, at de stigende priser er danskernes største bekymring. Derfor skal vi lette skatterne. Både i bunden og toppen."
Sådan skriver Per Larsen i sit opslag.
Målet er at skabe større arbejdsudsbud
Den konservative folketingskandidat vil sænke og med tiden fjerne topskatten.
- Målet er at skabe et større arbejdsudbud, for vi ved, at der både er håndværkere og sygeplejersker, som rammes af topskatten. Det betyder, at de bliver mindre motiveret til at gøre en ekstra indsats, siger Per Larsen.
Omkring seks procent, svarende til 38.000 personer, betaler topskat i Nordjylland.
- Langt de fleste penge, som Konservative vil bruge på topskattelettelser, havner i områder som Gentofte. Det er ikke nordjyderne, der får gavn af det, siger Simon Kollerup.
- Jeg forstår ikke, at de Konservative vil give de 1000 rigeste danskere over en million kroner hver om året med en skattelettelse. Det er ikke det, vi har brug for lige nu, siger den socialdemokratiske politiker.
Den kritik mener Per Larsen dog ikke holder stik.
- Fordi der er tusinde rige, der får en lettelse, der er voldsomt stor, så gør det jo ikke mig fattigere, siger han.
Gavner ikke de fleste
Mens de nordjyske folketingskandidater kæmper om stemmerne, spurgte TV2 Nord i dag vælgerne, om skattelettelser har betydning for, hvor deres kryds ender.
- Nu betaler jeg ikke selv topskat, men jeg synes, vi skal hjælpe i samlet flok. Hvis man nedsætter topskatten, synes jeg, det er problematisk, siger Claus Qvist Pedersen, der er folkeskolelærer på Svenstrup Skole.
Tom Christensen fra Svenstrup betaler topskat. Dét ændrer dog ikke hans syn på lettelserne:
- Jeg har nok fokus på at spare på nogle andre områder, så jeg måske nogenlunde får de samme udgifter, selvom vi har en inflation og andre energiudgifter.
Også hos Sonja Pedersen, der er pensionist, er topskattelettelse en dårlig idé.
- Det gavner jo ikke de fleste at få topskattelettelser. De skulle hellere tage fra bunden af, så det gavner dem, der har mindst, siger hun.
Forskel mellem land og by
Topskatten bliver diskuteret fra både højre og venstre.
Institutleder ved Institut for Politik og Samfund på Aalborg Universitet, Michael Baggesen Klitgaard kommer med sit bud på, hvad fjernelse af topskatten betyder.
- Hvis man får en reallønsfremgang på 10 procent på grund af topskattelettelse, så regner man med, at folk vil arbejde 22 minutter mere om ugen. Det er ikke meget, og der er der også usikkerhed forbundet med det, siger han.
Ifølge Michael Baggesen Klitgaard er der forskel på, hvor topskattelettelserne ender.
- Det samlede beløb, der måtte blive omsat i en skattelettelse - der vil en stor del havne andre steder end i Nordjylland.
Per Larsen og Det Konservative Folkeparti holder fast i, at skatten skal lettes i toppen.
Han mener, at kritikken fra Simon Kollerup og Socialdemokratiet lyder hul.
- Vi hørte jo rent faktisk Mette Frederiksen sige, at hvis hun kunne lave en bred regering, så var hun også villig til at tale om topskattelettelser, siger Per Larsen.
VIDEO: Se det fulde indslag herunder: