Seneste nyt

fra Nordjylland

11 skyldnere hentet af politiet: Vendelboer med gæld får også snart besøg

Hvis du bor i Brønderslev Kommune, og du har et udestående med fogedretten, er det nok en god ide at få det bragt i orden nu.

Et bank på din dør i den nærmeste fremtid, kan nemlig være starten på en træls oplevelse. Skyldnere, der er endt i fogedretten, og som trods aftaler med retten ikke har formået at få afviklet ubetalt gæld, får nemlig besøg af politiet.

- Vi har valgt denne fremgangsmåde for at nå ud til flere borgere, som kan blive fremstillet for fogedretten direkte i patruljevognen og derudover, uden at blive anholdt. Formålet med vores indsatser er, at flere af sagerne kan blive afsluttet med fogedretten – og de forurettede, der har penge til gode, kan få en afklaring på deres sag, lyder det fra politikommissær Marianne Hejlesen.

For nylig har en lignende indsats i Frederikshavn Kommune resulteret i, at 11 borgere med gæld til fogedretten er blevet fremstillet for retten.

Politikommissæren bruger lejligheden til at opfordre skyldnere til at kontakte fogedretten.

- Jeg vil gerne opfordre til, at man som borger tager i fogedretten i Hjørring og får ordnet sit mellemværende. Man får ro i sjælen, kreditorer får en afklaring – og så er man er fri for at få besøg af en af vores patruljer. Men sker det ikke, kan man altså forvente et uanmeldt besøg af vores patrulje dag eller aften, hvor man bliver fremstillet for fogedretten på stedet, siger politikommissæren.

I sagens natur fortæller politiet ikke hvilke dage, indsatsen strækker sig over.

- Men vi kommer til at køre målrettet på det her - og flere indsatser for begge kommuner er i støbeskeen.

Har du et uafklaret økonomisk mellemværende med Fogedretten, kan du henvende dig i Fogedretten, Sct. Knuds Park 8, 9800 Hjørring, torsdage og fredage klokken 9-12.