15-årige Sophia Grundtvig (til højre) har markeret sig som et stort talent, og er nu klar til at spille fir VEB's ligahold. Foto: Vendsyssel Elite Badminton

15-årig får VEB-debut i kvartfinale

Tirsdag aften får 15-årige Sophia Grundtvig sin første ligakamp for Vendsyssel Elite Badminton.

Tirsdag aften kan Vendsyssel Elite Badminton spille sig i semifinalen i badmintonligaen. Det sker på hjemmebanen i Arene Nord i Frederikshavn, hvor Odense kommer på besøg i returkampen i kvartfinalerne.

For 15-årige Sophia Grundtvig bliver det en særlig aften. Badmintontalentet får nemlig sin ligadebut i den vigtige kamp mod Odense. Hun afløser en syg Clara Nistad i damedouble, hvor hun skal spille sammen med svenske Emma Wengberg.

- Vi er glade på Sophias vegne. Efter en flot sæson fortjener hun virkelig at få chancen i ligaen, og det er en perfekt kamp for hende. Hun skal op mod en nybagt danmarksmester, hvor ingen forventer, at vi vinder, siger VEB-træner Allan Kolbro Nielsen.

Sophia Grundtvig kommer fra VEB's aarhusianske samarbejdsklub, Skaade Elite Badminton. Hun har igennem hele sæsonen markeret sig som en af Danmarks bedste U17-spillere, selv om hun kun er første års-spiller. Derudover har hun også leveret varen i en række seniorturneringer, og hun er ubesejret i damesingle på VEB's andethold i 3. division.
Nu skal hun altså stå distancen i landets bedste række.

- Hun er en fantastisk person og badmintonspiller. Det er stærkt allerede som 15-årig at få chancen i ligaen, og det siger sig selv, at vi håber på, at hun har lyst til at fortsætte heroppe i næste sæson, hvor der helt sikkert venter hende flere ligakampe, fortæller Allan Kolbro Nielsen.

VEB vandt den første kvartfinale i Odense med 4-2, og derfor kan semifinalepladsen sikres, hvis bare VEB henter 3-3 i returkampen, der spilles klokken 19 i Arena Nord.