LIGE NU:

15-årige Marcus debuterer som forfatter med bog om Brøndby IF

Det er de færreste skoleelever, der kan gå på skolebiblioteket og låne en bog, de selv har skrevet. Men det scenarie kan snart blive til virkelighed for 15-årige Marcus Linkhorst fra Elling ved Frederikshavn

15-årige Marcus Linkhorst fra Elling har en anden yndlingsfodboldklub og fritidsinteresse end sine klassekammerater i 9.a. på Strandby Skole. Han er stor fan af fodboldklubben Brøndby IF, og for to år siden begyndte han at skrive at skrive en bog om hjerteklubben. Nu har den unge forfatter lagt sidste hånd på bogen.

Brøndby-bogen "Klubben fra VSTGN - Danmarks stolthed" har Marcus Linkhorsts navn på forsiden. Det, der begyndte som en skoleopgave i 6. klasse, har nemlig udviklet sig til et bogprojekt.

- Jeg elsker generelt at skrive, og når det så er noget, man godt kan lide at skrive om, så bliver det jo ikke mindre interessant, siger Marcus Linkhorst.

Marcus Linkhorst har været Brøndby-fan i hele sit liv. Derfor var det også naturligt, at favoritklubben blev emnet i hans første bog. Marcus' klasselærer Ann Nielsen er imponeret over den arbejdsindsats, den unge forfatter har ydet for at gøre sin bogdrøm til virkelighed.

 
 
Foto: Jesper Christiansen

- Jeg bliver stolt af Marcus. Jeg synes, det er flot, at han har gået efter sin drøm. Det er rigtig imponerende, at han sætter sig noget for og får det gennemført, siger hun.

Får plads på skolebiblioteket

Marcus Linkhorst var kun to år og gik i dagpleje, da Brøndby vandt sit seneste mesterskab i 2005. I sidste sæson var klubben én sejr fra at tage den titel, Marcus og alle andre Brøndby-fans har ventet på i årevis, men det glippede, da Brøndby spillede uafgjort i næstsidste spillerunde.

quote Det er fantastisk. Jeg har arbejdet på det længe, så det føles helt vildt dejligt endelig at have en bog.

Marcus Linkhorst, forfatter

- Det var forfærdeligt. Det var den slemmeste fredag aften i mit liv, siger Marcus Linkhorst.

"Klubben fra VSTGN - Danmarks stolthed" får snart en plads blandt de øvrige fodboldbøger på skolebiblioteket i Strandby. Dermed bliver Marcus Linkhorst den eneste elev på skolen, der kan låne en bog, han selv har skrevet.

- Det er fantastisk. Jeg har arbejdet på det længe, så det føles helt vildt dejligt endelig at have en bog, siger han.

Marcus Linkhorst har udgivet sin bog som en selvudgivelse igennem forlaget Saxo. Han drømmer om at blive journalist og overvejer allerede at skrive en bog mere.