LIGE NU:

16-årig frederikshavner i praktik ved statsministerens spindoktor

I to dage skal 16-årige Marcus Linkhorst fra Frederikshavn være i praktik hos statsministerens særlige rådgiver, Martin Justesen. Det er der ellers ingen, der får lov til.

16-årige Marcus Linkhorst fra Frederikshavn læser til daglig på HHX, men har i flere år haft en hel særlig drøm, der nu har krævet en tur til København.

For mens klassekammeraterne holder vinterferie, bruger Marcus Linkhorst dagene i en erhvervspraktik, der hører til blandt sjældne af slagsen.

- Jeg skal jo følge Martin Justesen i de her to dage, hvor jeg så får lov til at komme med ham rundt og se, hvad han laver i en hverdag som statsministerens rådgiver, fortæller Marcus Linkhorst.

Aftalen om to dages praktik er kommet i hus på grund af en fællesnævner med statsministerens rådgiver. De er nemlig begge fra Frederikshavn. De mødtes tilfældigt, da Marcus Linkhorst var i praktik som journalist på Christiansborg i efteråret, og der lovede Martin Justesen, at den unge frederikshavner kunne komme i praktik hos ham.

- Det viste sig faktisk, at det er utrolig heldigt, at du er kommet. Vi har aldrig praktikanter herinde, så det er kun fordi, at vi mødte hinanden tilfældigt, og at jeg ikke vidste, at det må man åbenbart ikke, at det kunne lade sig gøre. Så jeg tror, du er den første og sidste, der får lov at være erhvervspraktikant, siger den særlige rådgiver og tilføjer:

– så kan man også skrive det på CV’et.

Hellere politik end at holde ferie på sofaen derhjemme

Den 16-årige frederikshavner har været spændt hele morgenen. Og dagen skal da også bruges med en af Danmarks mest magtfulde personer, statsminister Mette Frederiksen (A).

Kort efter Marcus Linkhorst er ankommet er dagen for alvor i gang på de bonede gulve.

- Jeg har en frygtelig masse ting udover det, vi har skrevet på dagsordenen, men hvad skal vi starte med? Spørgetimen? spørger Mette Frederiksen (A).

Og så fik Marcus Linkhorst lov til at opleve noget lidt andet, end sidst han var i praktik på Christiansborg. For denne gang kommer han med til møder, der ellers er lukket for journalister.

- Det er jo kun rådgivere, der er med til de møder normalt. Jeg blev så også smidt ud efter et stykke tid, men der blev så også hørt ting, som andre ikke hører, som kun er mellem rådgiverne og Mette, siger praktikanten.

Og de ting, har han skrevet under på, er fortroligt.

Dine klassekammerater holder jo vinterferie lige nu, ville du ikke hellere bare være derhjemme og holde ferie?

- Narh, ikke når jeg får muligheden for at følge statsminsteren på tætteste hold. Så er det det, jeg vil. Det er det, jeg brænder for. Så hellere politik end at ligge derhjemme og sove, siger Marcus Linkhorst.

Praktikken fortsætter i statsministeriet onsdag.