Foto: TV2/Nord

20-årig dømt: Truede politimænd og lavede hærværk

En 20-årig mand er dømt for at true politiassistenter på livet, lave hærværk på SuperBrugsen i Skagen og overmale et tog.

”Hvis du ikke slipper finder jeg dig, og slår dig ihjel. Jeg finder din familie og så bare vent, du bliver også nakket”. Ifølge anklageskriftet var det blot noget af det en 20-årig mand truede to politiassistenter med, under kørsel i en patruljebil fra Skagen til Frederikshavn, lige efter han havde overfaldet den ene politiassistent.

Manden blev dømt for truslerne og overfaldet i Retten i Hjørring mandag, men det var ikke det eneste han blev dømt for.

Den unge mand er også dømt for at lave hærværk på SuperBrugsen i Skagen, hvor han med spraymaling havde skrevet på ruden ved indgangsdøren. Her truede han også to af SuperBrugsens medarbejder på livet.

Derudover er han dømt for at skrive på spejle, vægge, lofter og borde med en tusch i et tog fra Frederikshavn til Skagen, og dermed lave skader for i alt  2.287,50 kroner.

- Han erkendt sig skyldig i at true og overfalde en politiassistent og lave hærværk i toget, men han nægtede at have lavet hærværk i SuperBrugsen og true de ansatte, siger anklager ved Nordjyllands Politi, Dorte Kvist Knudsen.

Den 20-årige mand blev alligevel dømt for alle fire nævnte forhold, da politiet havde konfiskeret tre spraydåser, som tilhørte ham, og var brugt til hærværket på SuperBrugsen.

De fire forhold som manden er dømt skyldig i, er foregået mellem februar til den 16. april i år.

Manden var også tiltalt for tre andre forhold, hvor han skulle have lavet hærværk, men disse tre forhold blev han ikke dømt for.

- Han nægtede sig skyldig, og retten mente ikke, beviserne var tilstrækkelig, så dem blev han ikke dømt for, siger Dorte Kvist Knudsen.

Den unge mand har fået 50 dages betinget fængsel med et års prøvetid og tilsyn af Kriminalforsorgen samt 60 timers samfundstjeneste. Desuden skal manden i behandling mod alkohol og euforiserende stoffer.