LIGE NU:

30-års dagen for branden på Scandinavian Star

I dag skulle et monument være indviet i Frederikshavn ved en mindehøjtidelighed for den tragiske hændelse.

I dag er det 30 år siden, at branden på Scandinavian Star fandt sted. En frygtelig brand, hvor 159 omkom, og som satte sine spor både i Danmark og Norge.

En monument skulle i dag være indviet i forbindelse med en større højtideligehed på Paradiskajen i Frederikshavn. Det har COVID-19 sat en stopper for, men Scandinavian Stars Danske Støtteforening sørgede trods alt for, at der blev lagt blomster på pladsen, som er gjort klar til monumentet.

Det skriver Kanal Frederikshavn

- Midt i en meget særlig og for mange belastende tid ser vi tilbage på en historisk og tragisk hændelse. At vi på 30-årsdagen står midt i den værste epidemi i vores samtid betyder ikke, at Scandinavian Star-katastrofen står mindre tydelig for os. Mange er stadig voldsomt berørt af den. Det er og bliver en tragisk hændelse, som har sat et evigt mærke i mange mennesker og på tværs af havet, siger borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, til Kanal Frederikshavn.

Lokalt i Frederikshavn har årsdagen tungtvejende betydning, da Scandinavian Star netop havde kurs mod Frederikshavn fra Oslo, den nat branden opstod.

- Det er en stor tragedie, som er en væsentlig del af byens historie. De lokale her var dybt involverede – nogle som pårørende og bekendte, andre med kritiske funktioner hos Politi, Beredskab, Kirken eller andre. Derfor er det en hændelse, vi bærer med os – også 30 år efter, fortæller Birgit S. Hansen, til Kanal Frederikshavn.

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

090521 VO Men in black demo TIL WEB Still

play Men In Black protesterede i Aalborg: En person anholdt

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Casper Steinfath_Kattegat_Start Web Credits Jakob Gjerluff Ager (8)

Vil krydse Kattegat med padletag: Casper fra Klitmøller på jomfrutur

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

090521 VO Men in black demo TIL WEB Still

play Men In Black protesterede i Aalborg: En person anholdt

Til forsiden

Til forsiden