02:40

Palle Jørgensen er tillidsmand og dermed den eneste skraldemand i arbejde. Foto: Jesper Christiansen

1 af 2

3F har aldrig oplevet lignende: Nu samler tillidsmanden skrald alene

Borgere i Sæby får nu samlet skrald af en enkelt skraldebil, der køres af tillidsmanden, der er blevet pålagt af virksomheden af gå i arbejde.

Renovationsarbejderne i Frederikshavn Kommune har fortsat nedlagt arbejdet. De har dog ophævet den blokade, de lagde foran deres garager onsdag morgen. 

Det betyder at tillidsmand Palle Jørgensen nu har fået mulighed for at komme ud og hente skrald. Som den eneste i hele kommunen. 

- Jeg blevet pålagt at arbejde, så det gør jeg, for jeg må jo ikke strejke, fortæller Palle Jørgensen, der mener det er usædvanligt træk af Remondis, at de pålægger ham at arbejde. 

Læs også Ond spiral: Derfor går skraldeforhandlinger i stå

3F meddeler, at de aldrig har oplevet, at en arbejdsgiver har handlet som Remondis gør i denne situation ved at pålægge tillidsmanden at gå i arbejde fremfor at være mægler mellem de ansatte og arbejdsgiveren. 

Ifølge en arbejdsmarkedsforsker er det også meget specielt.

- Det er da besynderligt. Han er en budbringer for ledelsens budskaber til medarbejderne og omvendt, så det ville være naturligt, at bruge tillidsrepræsentanten til andet end at samle skrald, fortæller Laust Høgedahl, der er lektor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet. 

Han understreger dog, at Palle Jørgensen er nødt til at gøre det, når virksomheden pålægger ham det. 

- Han har det, man kalder et organisationsansvar, så der kan være mulighed for at få en skærpet bod ved arbejdsretten, og det kan blive meget dyrt, fortæller Palle Sørensen. 

TV2 Nord har været i kontakt med Remondis, der ikke vil kommentere arbejdsnedlæggelsen.