01:42

En 12-årig pige fra Østervrå-området mistede livet efter en tragisk trafikulykke klokken halv otte i morges. Pigen kørte på et elløbehjul lidt udenfor Østervrå, da hun blev påkørt af en bilist og halvanden time senere omkom af sine kvæstelser.

Der er lagt blomster på stedet, hvor en 12-årig pige mistede livet, efter hun blev kørt ned af påvirket mand. Foto: Jeppe Hostrup

Skolen flager på halvt. Den 12-årige pige var på vej til skole på sit el-løbehjul, da hun blev ramt af en bil. På grund af det efterforsknings-arbejde, der skal belyse hele hændelsesforløbet, kan politiet ikke udtale sig yderligere omkring disse omstændigheder. Foto: Mette Nielsen

1 af 3

50-årig mand sigtes for uagtsomt manddrab på skolepige

En 50-årig mand sigtes for uagtsomt manddrab på en 12-årig pige, der mandag morgen var på vej til skole på sit el-løbehjul. Manden kørte den bil, der på tragisk vis ramte pigen, der omkom i ulykken. Manden er desuden sigtet for at have kørt bil i påvirket tilstand.

Politiets undersøgelser har påvist, at pigen – der blev påkørt på Brøndenvej i Østervrå, mens hun var på vej til skole – kom kørende på et el-løbehjul, men på grund af det efterforsknings-arbejde, der skal belyse hele hændelsesforløbet, kan politiet ikke udtale sig yderligere omkring disse omstændigheder.

- Det skal politiets efterforskning belyse, understreger vagtchef Mads Hessellund, Nordjyllands Politi.

I den forbindelse vil politiet meget gerne i kontakt med eventuelle vidner, der måtte have set ulykken, eller hvis man har observeret pigen på løbehjulet på vej til skole. 

00:17

Mads Hessellund, vagtchef Nordjyllands Politi. 

Luk video

Ved ulykken pådrog pigen sig alvorlige kvæstelser, og hun blev på hospitalet efterfølgende erklæret for død, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Mads Hessellund. 

Bilist skal fremstilles

Den bil, der ramte pigen, blev ført af en 50-årig mand, og han blev på stedet anholdt af politiet, da man fik mistanke til, at personen var påvirket under kørslen. Det skal en blodprøve nu fastslå. 

Den anholdte mand, der ikke kom til skade under ulykken, bliver i dag afhørt af politiets efterforskere, ligesom der blev foretaget en række yderligere efterforskningsskridt i sagen. 

Politiets jurister har, efter at have vurderet sagen, truffet beslutning om, at manden skal fremstilles i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Manden er sigtet for uagtsomt manddrab og kørsel i påvirket tilstand. 

Undersøgelser fortsætter 

Politi og bilinspektør har tidligere i dag arbejdet ude på uheldsstedet. Man er fortsat i gang med at afhøre og undersøge alle omstændigheder omkring den tragiske ulykke. 

- Vi kan ikke udtale os yderligere om sagens detaljer, før efterforskningen har belyst sagens omstændigheder nærmere, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi, Mads Hessellund.

De pårørende til den omkomne pige er underrettet. 

Læs også Pige omkommet i tragisk færdselsulykke