LIGE NU:

62 app-styrede udlejningscykler ruller ud i Frederikshavn og Strandby

Fremover kan turister og lokale leje en cykel på alle tider af døgnet i Frederikshavn og Strandby kun ved hjælp af deres mobiltelefon og en app.

Ankommer man som turist til Frederikshavn med færgen sent om aftenen, så skal man fremover kun bruge sin telefon for at leje og låse en af de 30 udlejningscykler op, som vil stå på Skandiatorv. Lige så heldige er de i Strandby, som også bliver omfattet af det nye cykeludlejningskoncept, som Rasmus Vestergaard Pedersen fra My BikeShop starter op i den nye virksomhed City Bike Nord.

- Jeg synes, at der manglede et godt tilbud for cykeludlejning lokalt, og jeg havde hørt den samme efterspørgsel fra fx handelslivet. Cyklerne bliver hægtet op på det globale koncept Donkey Republic, som er udviklet i København. Ved at downloade den app kan man ved hjælp af sin telefon låse cyklen op og aflevere den igen. Man kan derfor hente og aflevere cyklen på alle tider af døgnet, og man har også mulighed for at forudbestille en cykel, så man ved, at der står én eller flere klar, forklarer Rasmus Vestergaard Pedersen.

De første 62 cykler står allerede på 10 lokationer i Frederikshavn og to lokationer i Strandby fra mandag den 10. april. Man kan leje en cykel lige fra to timer til 150 dage, og det hele foregår via appen Donkey Republic.

Rasmus Vestergaard Pedersen har fået hjælp til sin forretningsplan i Erhvervshus Nord. City Bike Nord er en såkaldt socialøkonomisk virksomhed. Det betyder, at virksomheden tager et særligt socialt ansvar ved at skabe arbejdspladser til borgere, som står uden for det ordinære arbejdsmarked.

- Tanken med virksomheden er at ansætte og hjælpe nogle mennesker, som i dag er uden for arbejdsmarkedet. Erhvervshus Nord gav også god sparring om det at få lavet en forretningsplan, og om ansættelse af folk fra den socialøkonomiske målgruppe. Samarbejdet med Erhvervshus Nord har været med til at afklare nogle vigtige ting i processen, siger han.

Rasmus Vestergaard Pedersen har allerede gode erfaringer med at ansætte folk på kanten af arbejdsmarkedet fra My BikeShop. 

- Her har vi kunnet få det til at fungere med lærlinge og folk i fleksjob eller revalidering, så det var naturligt at fortsætte den linje. På den måde kan vi hjælpe nogle mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Samtidig er der nogle sæsonudsving i arbejdet, som gør det meget fleksibelt at have nogle ansat, som ikke skal arbejde på fuld tid. Udgangspunktet er, at der skal være én fuldtidsansat pr 100 cykler, som måske kan være 2-3 personer på deltid, siger han.

Marianne K. Vestergaard, erhvervskonsulent i Erhvervshus Nord, opfordrer andre virksomheder med mindre jobs og deltidsjobs at tænke i de samme baner:

- Vi har en ressource gående rundt, som er ledige, der ikke kan indgå på arbejdsmarkedet på almindelige vilkår, men som kan løse mindre opgaver for virksomhederne. Hvis man har nogle arbejdsopgaver, som er svingende eller ikke udgør en fuldtidsstilling, kunne man med fordel ansætte fx en fleksjobber, som netop skal arbejde i et begrænset tidsomfang, forklarer Marianne K. Vestergaard.