70ernes Frederikshavn som musical

Caspar Phillipson og Jimmy Jørgensen er på scenen i Krigen om Vartegnet. Foto: Jesper Christiansen

I aften er der i Frederikshavn premiere på Krigen om Vartegnet. En stor teaterkoncert om 70’ernes Frederikshavn.

Det er en fortælling om byens udvikling på godt og ondt, og det er historien om flytningen af byens vartegn - Krudttårnet.

- Alene det at Krudttårnet er her endnu, er 70ernes Frederikshavn, siger Casper Phillipson, som har hovedrollen på scenen sammen med Jimmy Jørgensen.

Krudttårnet blev bygget i 1686 på et stenrev ud for fiskerlejet Fladstrand. Midt i 70erne måtte det vige pladsen for udviklingen på havnen. Krudttårnet blev flyttet 270 meter til dets nuværende placering.

Flytningen af Krudttårnet er rammen om historien, men det er også historien om en by i rivende udvilkling trods 70'ernes oliekrise.

Caspar Phillipson og Jimmy Jørgensen øver de sidste detaljer på scenen, inden premieren torsdag aften. Foto: Jesper Christiansen

- Det er fantastisk at stå her foran Krudttårnet. Det er en fantastisk scene, når der kommer lys på Krudttårnet, siger Jimmy Jørgensen.

Krigen om Vartegnet er blevet til efter ide af Jan Michael Madsen. Teksten og musikken er komponeret af de to frederikshavner-brødrene Rasmus og Mathias Madsen Munch.

Forestillingen sættes op på scenen foran Krudttårnet 8 gange i august.

02:14

- Det er fantastisk at stå her foran Krudttårnet. Det er en fantastisk scene, når der kommer lys på Krudttårnet, siger Jimmy Jørgensen.

Luk video

Forsiden lige nu