Aalbæk-bugten stank: Beboere frygtede olie-udslip

Besætningen på miljøskibet Gunnar Thorson har ingen forklaring på, hvorfor der torsdag stank af olie omkring Aalbæk-bugten. Foto: Forsvaret

Beboerne i området var bange for, at der var sket et udskip i bugten.

1 af 2

I går stank det af olie i et stort område fra Jerup til Aalbæk. Beboerne frygtede, at bugten var blevet forurenet.

Beboerne omkring Aalbæk-bugten lever med en frygt for et olieudspil fra de mange skibe, der laster og losser olie og gas i bugten. 

I går blev frygten bestyrket, da der stank fælt i hele området. 

- Der var en ulidelig stank af olie fra Jerup til Aalbæk og tre-fire kilometer ind i landet,. Nogle var ude at tjekke deres biler for utætte dieseltanke, mens andre tog vasketøjet ind, fortæller Peter Nielsen fra Aalbæk. 

- Stanken startede over middag, og straks begyndte folk at undre sig på de sociale medier og tjekke internettet for at se, hvilke skibe der lavede hvad i bugten, fortæller Peter Nielsen.

Miljøskibet Gunnar Thorson sejlede hele dagen i går rundt i bugten. 

- Vi er ude at sejle rutinesejlads med nye kadetter, og vi har hverken modtaget meldinger om mulig forurening eller observeret noget, der kan indikere en olieforurening, siger J.K. Jensen, der er orlogskaptajn og chef for miljøskibet.

- Vi har efter jeres henvendelse haft en mand nede på havnen i Aalbæk, og der er ikke noget at se eller lugte. Vi formoder, at der i går har været tale om et mindre  dieseludslip, som ikke kan registreres i dag, siger J.K. Jensen. 

Nedenfor kan du læse nogle de lokales frygt for en forurening i bugten. Opslagene stammer fra Facebook-siden 'Alle os der elsker Ålbæk': 

Beboerne i området var bange for, at der var sket et udskip i bugten.

 

Forsiden lige nu