Årets ansøgertal afslører tendens: Flere unge vil på handelsgymnasium

Mens det almene gymnasium oplever færre ansøgere, er det virksomhedsrettede handelsgymnasium i markant fremgang.

Rød eller blå hue - hvilken passer til mig? 

Det er nok et spørgsmål, der i den seneste tid, har fyldt for unge nordjyder.  Den 13. marts var der nemlig frist for ansøgning til de gymnasiale ungdomsuddannelser med start efter sommerferien.

Årets ansøgertal viser, at flere unge vælger det klassiske almene gymnasium fra til fordel for det virksomhedsrettede handelsgymnasium. 

Frederikshavn Handelsskole er en af de skoler, der mærker, at de unge i højere grad søger mod HHX, og her glæder man sig til at tage imod flere elever:

- Vi mener, at vores HHX har hele pakken i høj kvalitet. Og så mærker vi en meget stor interesse i at orientere sig mod det regionale, nationale og ikke mindst globale. Vi er en skole der kigger ud i verden, og ønsker at give de unge mennesker global dannelse med i rygsækken, siger Brian Andersson, direktør på Frederikshavn Handelsskole til Kanal Frederikshavn og fortsætter:

- Vi har også flere, der vælger iværksætteri-linjen, hvor erhvervslivet i den grad spiller en rolle i undervisningen, siger han.

I år har 1286 unge i Region Nordjylland sat kryds ud for HHX som deres førsteprioritet. Det er en stigning på 140 elever i forhold til sidste år.

Imens har det almene gymnasium, STX, oplevet et fald i ansøgere. 2117 nordjyske unge har valgt en STX som deres førsteprioritet. Det er en tilbagegang på 206 ansøgere i forhold til sidste år.
Seneste nyt

fra Nordjylland