Seneste nyt:

Årets iværksættervirksomhed i 2019 er nu under konkurs

Ifølge TV2 Nords oplysninger blev medarbejderne i det nordjyske firma sendt hjem i fredags og bedt om at aflevere deres ting.

Det nordjyske byggefirma Cantona Holding i Sæby er under konkurs.

Virksomheden har siden 2014 været inde i en eksplosiv vækst, og i januar 2020 blev virksomheden kåret som årets iværksættervirksomhed i Frederikshavn Kommune. 

Cantona havde på det tidspunkt 40 ansatte og 150 huse i pipeline for 2020, hvoraf 40 var nøglefærdige huse.

Trods voldsom vækst i byggebranchen i både 2020 og i 2021, så er vækstkurven knækket for Cantona, og selskabet er i Skifteretten i Hjørring taget under konkursbegæring. Det fremgår af Statstidende, og samtidig har selskabet ændret navn til CM 2021 A/S.

De ansatte sendt hjem

Virksomheden beskæftigede 10 ansatte, da konkursbegæringen blev indgivet.

Medarbejderne fik i fredags besked om at aflevere deres ting.
Medarbejderne fik i fredags besked om at aflevere deres ting.
Foto: Jesper Christiansen TV2/Nord

Cantona Holding er i moderselskab for fire datterselskaber; Cantona House, Cantona Montage, Cantona System og Aalborgvej 93B ApS. Ifølge TV2 Nords oplysninger skyldes en del af konkursen milliontab i virksomhederne Cantona House og Cantona Montage.

I følge selskabets egne oplysninger, så designer, bygger og leverer Cantona House nøglefærdige huse til danske familier. Husene bygges på Cantona byggesystem, der sikrer bæredygtigt design og en overlegen energimæssig situation, mens Cantona Montage fungerer som entreprise selskab, der udfører konkrete byggerier for koncernen. Entrepriseselskabet bygger primært for Cantona House.

Presset af prisstigninger

Voldsomme stigninger i råvarerpriserne på materialer har ifølge TV2 Nords oplysninger betydet, at virksomheden har tabt pengene på allerede indgåede kontrakter, og det har påvirket selskabet.

Den tredje dattervirksomhed, Cantona System, skulle ifølge TV2 Nords oplysninger være den sunde del af koncernen, og har udviklet det patenterede Cantona byggesystem, der repræsenterer et opgør med den traditionelle måde at bygge på. Byggesystemet baserer sig på elementer, som sammensættes i en bærende struktur, der også bærer taget.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med virksomhedens direktør og stifter Morten Stausgaard. Virksomhedens kontor i Sæby er lukket, og på telefonsvareren oplyses det, at selskabet har ferielukket indtil uge 32.

Det har heller ikke været muligt at komme i kontakt med advokat Nicolai Thornemann fra Århus, som af Skifteretten er udpeget som kurator.


Ruth og Hans Jørgen

Varmeregning æder hele Ruth og Hans Jørgens folkepension

20060901-193459-4-3459x2310ma

Røde Kors efterlyser varmt tøj til vinteren - Vi kommer til at skuffe mange

ankomst-passagerer-aalborg-lufthavn__3760x2507_

Danmarks bedste lufthavn ligger i Aalborg

20220428-150213-L-5626x3751ma

play Russiske skibe tæt på Nordjylland: - De kan ligge der uden at skulle spørge om lov

Til forsiden

Til forsiden