Billedet her blev taget, da albatrossen lagde vejen forbi Rørvig 5. oktober. Foto: Tonni Papillon

02:02

Albatrossen er kun set fire gange i Skagen siden 1991

1 af 2

Albatrossen kom til Skagen: - Det er helt vildt

Det er fjerde gang siden 1991, at albatrossen er blevet spottet i Danmark.

Rolf Christensen fra Grenen Fuglestation har svært ved at styre sin begejstring, efter han og ti andre søndag morgen fik over en time i selskab med albatrossen, der kun yderst sjældent ses nord for ækvator.

- Det var helt vildt. Det var lige blevet lyst, og så opdagede jeg noget, der godt kunne minde om albatrossen. Efter nogle minutter var den oppe og flyve, og så kaldte jeg på de andre over min walkie, siger Rolf Christensen.

Albatrossen blev set ved Rørvig torsdag 5. oktober og på Djursland fredag 6. oktober, og derfor krydsede de også fingre i Skagen for et besøg. Men da den ikke kom om lørdagen, havde Rolf Christensen opgivet håbet.

- Det var rigtig fedt, for vi vidste jo ikke, om den ville nå at komme, siger han.

Normalt ser de såkaldte birdere, altså fuglekiggere, fuglene gennem teleskoper. Sådan var det også søndag – men på et tidspunkt kom albatrossen så tæt på, at de kunne se den uden kikkert.

Der er tale om en sortbrynet albatros, som kan veje op til 4,7 kilo, og som kan have et vingefang på op til 2,4 meter. Ifølge Rolf Christensen er den fløjet mindst 15.000 kilometer forkert.

Albatrossen bliver spottet cirka fem gange om året i Europa – og i Danmark er den blevet set i fire omgange siden 1991. Tre af gangene har Rolf Christensen været heldig og fået den i kikkerten.

- Det er en af de arter, der står øverst på listen for mange birdere, siger han og fortæller, at en person på et tidspunkt kørte 3500 kilometer rundt i Danmark for at lede efter albatrossen, før han endelig fik den at se.

I alt var 11 personer vidne til albatrossens ankomst til Skagen søndag morgen, der var synlig i 1 time og 13 minutter.

Billedet her blev taget, da albatrossen lagde vejen forbi Rørvig 5. oktober. Foto: Tonni Papillon

Her fortæller Rolf Christensen om oplevelsen

02:02

Indslag fra den 9. oktober 2017.

Luk video