Alvorligt uheld - nu er al færgetrafik indstillet

Stormen over det danske land har for alvor taget til, og det mærker de i høj grad i Frederikshavn Havn, hvor der her til aften er sket dét, som havnedirektøren kalder en 100-års hændelse.

Et 332 meter langt skib med navnet Zafiro Producer rev sig klokken 19.02 løs fra kajen i Frederikshavn. Af den grund er al færgetrafik lige nu indstillet af sikkerhedsmæssige årsager.

Skibet ligger lige nu kilet fast mellem boreriggen Noble Resilient og Orskov Yards dok 5.

- Vi samarbejder pt. med Beredskabet, Orskov Yard, M.A.R.S. Europe, Svitzer, Flådestationen og Stena Line på at sikre Zafiro Producer på den nuværende position – selvfølgelig med henblik på at få hende tilbage til hendes kajplads, siger havnedirektør Mikkel Seedorff Sørensen og tilføjer:

- Lige nu arbejder tre slæbebåde på at genetablere trosserne på Zafiro Producer, og yderligere to-tre større slæbebåde er på vej til Frederikshavn fra andre havne, siger han.

Ifølge TV2 Nords oplysninger er der rekvireret hjælp fra Sverige. Ingen er kommet til skade trods uheldet.

- Fokus er lige nu på at begrænse skaderne. Vi har i samråd med kaptajnerne på Stena Lines færger (Stena Jutlandica og Stena Danica) og lodserne på Frederikshavn Havn besluttet at lukke ned for trafik ind og ud af havnen, indtil lodserne vurderer, at situationen med Zafiro Producer er sikret. Dette sker naturligvis af hensyn til færgepassagerernes sikkerhed.

Nordjyllands Beredskab er orienteret om hændelsen. 

Seneste nyt

fra Nordjylland