- Angstprovokerende at skulle udfylde så store sko, siger ny spidskandidat

Anders Brandt Sørensen fik cirka 75 procent af stemmerne.

Medlemmerne af Socialdemokratiet i Frederikshavn Kommune har talt.

Anders Brandt Sørensen skal være partiets nye spidskandidat. I en urafstemning fik han godt og vel 75 procent af stemmerne.

- Jeg blev lettet, da jeg fik nyheden. Nu ved min familie og jeg, hvad vi skal, så det er godt at få en afklaring, siger han til TV2 Nord.

Partiets medlemmer kunne indtil midnat stemme på den kandidat, de mener, der er bedst egnet til at overtage stafetten fra Birgit S. Hansen, som tilbage i marts meddelte, at hun ikke genopstiller ved næste kommunalvalg.

Anders Brandt Sørensen modtog 199 stemmer, mens 65 pegede på Tina Kruckow, som fik næstflest stemmer.

Det faktum at det er den mangeårige borgmester og stemmesluger Birgit S. Hansen, som skrabede hele 13.230 stemmer til sig ved kommunalvalget i 2021, han skal tage overfor, betyder lidt ekstra.

- Det kan godt være lidt angstprovokerende, at man skal udfylde så store sko. Men Birgit har haft lyst til at stoppe, og det respekterer jeg. Så må vi andre trække i arbejdstøjet, fortæller Anders Brandt Sørensen.

Se hvad Birgit S. Hansen udtaler om udpegelsen af Anders Brandt Sørensen i bunden af artiklen

Har savnet politik

Første delmål for socialdemokraten er næste års kommunalvalg i november. Her skal Anders Brandt Sørensen forsøge at snuppe borgmesterposten. 

- Jeg tør slet ikke love, at det kommer til at gå, som da Birgit sad ved rorpinden. Vi kommer til at knokle for det, og vi skal overbevise mange af vores vælgere om, at vi er dem, der har evnerne til at drive kommunen, siger han.

Anders Brandt Sørensen har tidligere siddet otte år i byrådet, og i den tid nåede han både at sidde for bordenden i Plan- og Miljøudvalget og i Børne- og Ungdomsudvalget. Dengang så flere ham også som partiets kronprins, før hans exit fra politik i 2021.

I dag er han afdelingsleder i Center for Teknik og Miljø i Frederikshavn Kommune. Årene væk fra politik har dog blot bekræftet ham i, at det var tid til et  politisk comeback.

- Jeg synes, at politik er sjovt og interessant og har ikke helt kunnet slippe det i de to og et halvt år, jeg var væk, lyder det fra den nye spidskandidat.

Hvis Anders Brandt Sørensen bliver ny borgmester, skal han blandt andet arbejde med at få styr på Frederikshavn Havn, som er kommet på kommunens hænder, og som har en gæld på 1,7 milliarder kroner. 

TV2 Nord har talt med borgmester Birgit S. Hansen om hendes potentielle afløser. Se mere herunder. 


Seneste nyt

fra Nordjylland