LIGE NU:

Anklager kommune for grov forskelsbehandling

Socialpædagogernes Landsforbund mener, at Frederikshavn Kommune presser medarbejdere fra fuldtid til deltid.

Frederikshavn Kommune har indført en grov forskelsbehandling af medarbejdere på fuldtid og medarbejdere på deltid. Sådan lyder kritikken fra Socialpædagogerne Nordjylland.

- Mens regeringen og alle eksperter taler om, at vi skal have flere offentligt ansatte fra deltid til fuldtid, så forsøger Frederikshavn Kommune helt åbenlyst at presse sine medarbejdere fra fuldtid til deltid, siger formand for Socialpædagogerne Nordjylland, Peter Kristensen i en pressemeddelelse.

Fuldtidsansatte får ikke udbetalt tillæg

Det er ledelsen på Frederikshavn Kommunes Center for Handicap og Psykiatri, der trods indsigelser fra tillidsrepræsentanter og fagforeninger har besluttet, at alle medarbejdere i fuldtidsstillinger på Koktvedstien og Koktvedparken, som er kommunens specialtilbud for handicappede, fra 1. januar ikke længere vil få udbetalt deres tillæg for aften-, nat- og weekendarbejde.

De fuldtidsansatte har i stedet fået besked på, at de fremover skal afspadsere deres aften-, nat- og weekendtillæg. Medarbejdere på deltid får ikke forringet deres vilkår. De vil stadig få udbetalt deres ulempetillæg som hidtil, men for medarbejdere på fuldtid kommer forringelserne til at betyde, at de fremover får væsentligt mindre i løn.

- De medarbejdere, som har mange aften- og nattevagter, vil gå næsten 3.000 kroner ned i løn efter skat om måneden, fordi de ikke længere får udbetalt deres ulempetillæg, siger Morten Stig Hedemann, der er tillidsrepræsentant for socialpædagogerne på specialtilbuddet i Frederikshavn.

quote De påstår, at det er svært at lave vagtplaner for medarbejdere, der er ansat 37 timer om ugen. Det burde ellers ikke være så svært, og andre kommuner kan da også sagtens finde ud af at lave vagtplaner i deres specialtilbud, hvor der også er fuldtidsansatte.

Peter Kristensen, formand, Socialpædagogerne Nordjylland

60 medarbejdere bliver ramt

Der er i alt cirka 130 medarbejdere på Koktvedstien og Koktvedparken. Omkring 60 er ansat på fuldtid, og det er dem, der nu bliver ramt af forringelserne.

Ifølge formanden for Socialpædagogerne Nordjylland, Peter Kristensen, har ledelsen på Center for Handicap og Psykiatri længe forsøgt at få deres medarbejdere på fuldtid til at gå ned på deltid.

- De påstår, at det er svært at lave vagtplaner for medarbejdere, der er ansat 37 timer om ugen. Det burde ellers ikke være så svært, og andre kommuner kan da også sagtens finde ud af at lave vagtplaner i deres specialtilbud, hvor der også er fuldtidsansatte, siger Peter Kristensen.

TV2 Nord har mere om sagen i nyhedsudsendelsen i aften klokken 19.30, hvor vi forsøger at få en kommentar fra Frederikshavn Kommune.

 

 

 

 

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

Til forsiden

Til forsiden