LIGE NU:

Arbejdskraft til Frederikshavn: Indsats har sikret 50 specialister

To år inde i Frederikshavn Kommunes rekrutteringsindsats, Move North, er 50 ingeniører, maskinmestre og andre specialister ansat i lokale stillinger.

Det kan være en udfordring for kommuner, der har større afstand til Danmarks største byer, at skaffe specialiseret arbejdskraft. I Frederikshavn Kommune tog man imidlertid udfordringen op for to år siden, hvor man iværksatte initiativet Move North. 

quote Det her er en nødvendig indsats i en kommune som vores, hvor der ikke ligger et universitet inden for kommunegrænserne.

Lene Trappehave Pedersen, Administrationschef hos Engelsviken.

Tiltrækningsindsatsen Move North har til formål at finde de rette kandidater i ind- og udland til stillinger, der kræver højtkvalificeret arbejdskraft særligt inden for den maritime sektor og det tekniske område.  

Status er nu, to år inde i indsatsen, at 50 ingeniører, maskinmestre og andre specialister er ansat i stillinger i kommunens virksomheder. Det skriver Frederikshavns Kommune i en pressemeddelelse. En af dem er 25-årige Mette Rosenbæk Olesen, der tiltrådte en stilling som kvalitetschef hos Skagen-virksomheden Engelsviken 1. marts i år.

- Jeg kom i kontakt med Move North som jobsøgende. Her modtog Kåre Holdt Madsen (red. ansvarlig for Move North) mit CV. Og kort tid efter blev jeg indkaldt til en jobsamtale hos Engelsviken. Det var utroligt skønt at få den hjælp. Uden den havde jeg næppe fundet frem til min nye arbejdsplads, siger Mette Rosenbæk Olesen, der er uddannet diplomingeniør inden for fødevarekvalitet.

Administrationschef hos Engelsviken, Lene Trappehave Pedersen, er glad for, at Move North-initiativet har hjulpet Skagen-virksomheden med at trække kvalificeret arbejdskraft til toppen af Danmark. 

- Det her er en nødvendig indsats i en kommune som vores, hvor der ikke ligger et universitet inden for kommunegrænserne, lyder det fra Lene Trappehave Pedersen.

Ud over de 50 nye specialister har 800 potentielle kandidater til stillinger i kommunens erhvervsliv registreret deres CV i Move Norths jobbank.

- Der sker en positiv udvikling inden for vores erhvervsliv lige nu. Flere virksomheder kommer til, og der er løbende nye jobåbninger. Det er vigtigt for kommunen, at vi får dygtige folk til at kigge vores vej. For uden arbejdskraft, ingen vækst. Der er stor konkurrence, men heldigvis har vi nogle stærke kort på hånden her i kommunen, siger Kåre Holdt Madsen, ansvarlig for Move North.