LIGE NU:

Arbejdsulykke på hospital: Kemikalier bruste op og lavede klordampe

Klordampe og lugt blev hurtigt indæmmet. Medarbejderne, der var på laboratoriet, hvor ulykken skete, er begge ok.

I dag opstod der en arbejdsulykke på Regionshospital Nordjylland i Frederikshavn.

Ulykken gav anledning til klordampe og klorlugt på en del af matriklen. Problemet blev hurtigt inddæmmet og hospitalet sikret. Det skriver Regionshospitalet i en pressemeddelelse.

Ulykken opstod, da en medarbejder i et laboratorium var i gang med at bortskaffe kemikalier. Disse skal neutraliseres før bortskaffelse, men blev blandet med en ufortyndet væske. Det førte til, at væsken bruste op, ramte medarbejderen i ansigtet og dannede en høj koncentration af klordampe.

Den pågældende medarbejder blev straks sendt til observation, da klordampe i sjældne tilfælde kan give væske i lungerne. Senere fulgte endnu en medarbejder med mildere symptomer til observation.

Beredskabsstyrelsen og politi blev straks tilkaldt og hjalp med at bortskaffe og sikre beholderen med den farlige væske. Hospitalets personale var hurtige til at få luftet ud og sikre et vågent øje på alle patienter, pårørende og kolleger ifald flere skulle opleve vejrtrækningsproblemer, hvilket heldigvis ikke skete. Alle involverede har det godt og er ikke påvirket i nævneværdig grad.

Beredskabets kemikalieekspert har rådgivet om håndtering af episoden og efter en klormåling frigives området til grundig rengøring. Det forventes, at laboratoriet tages i brug sidst på dagen. Arbejdstilsynet har ligeledes været inde over og har frigivet stedet.