LIGE NU:

Arena Nord skaber omsætning i Frederikshavn

Musik, sport, underholdning og messer trækker folk til Arena Nord og Det Musiske Hus i Frederikshavn. Det viser en ny rapport.

Rapporten, som blev offentliggjort tirsdag på en pressemøde i Frederikshavn, er lavet af Rambøll for Danske Koncert- og Kulturhuse.

I 2017 besøgte 105.000 mennesker Arena Nord i Frederikshavn. I rapporten fastslåes det, at Arena Nord sidste år skabte omsætning for 49 millioner kroner. 19 millioner kroner kommer fra driften af Arena Nord, mens 30 millioner kroner skyldes gæsternes øvrige forbrug i lokalområdet. 

Den frederikshavnske kulturinstitution skaber ifølge rapporten mange job i Frederikshavn. I alt vurderes det, at Arena Nord skaber 48 fuldtidsstillinger på årsbasis i Frederikshavn. Heraf er de 27 ansat direkte i Arena Nord.

Arena Nord blev indviet i 2005, og stedet har siden åbningen udviklet sig til i dag at huse en stor række messer og kulturbegivenheder udover sportsaktiviteter. Antallet af arrangementer er således vokset med 15 procent fra 2016 til 2017, og antallet af gæster i Arena Nord er vokset med 24 procent fra 2013 til 2017.