- Jeg er meget beæret over udnævnelsen. Specielt når jeg ved at det både er kolleger og studerende der har stemt. Sådan lyder det fra en stolt Jeppe Larsen-Ledet, der er underviser på MARTEC i Frederikshavn og netop kåret som landets bedste underviser inden for de maritime uddannelser Privatfoto

Årets underviser kåret på MARTEC

Jeppe Larsen-Ledet er landets bedste underviser på de maritime uddannelser.

- Jeg er meget beæret over udnævnelsen. Specielt når jeg ved at det både er kolleger og studerende der har stemt. Sådan lyder det fra en stolt Jeppe Larsen-Ledet, der er underviser på MARTEC i Frederikshavn og netop kåret som landets bedste underviser inden for de maritime uddannelser.

Prisen er oprettet for at hædre Danmarks bedste undervisere, og sætter dermed fokus på den gode undervisning. Det kan blandt andet være gennem fornyelse, bringe ny teknologi ind i undervisningen, evnen til at engagere de studerende, pirre deres nysgerrighed, for på den måde løfte deres passion for deres studie.

- Vi har mange fantastiske undervisere her på MARTEC, som hver eneste dag inspirerer og klæder vores studerende på til at varetage jobs til lands og til søs. Med denne pris har vi lejlighed til og mulighed for at smide nordjysk beskedenhed og dansk jantelov på porten – og fremhæve én af vores super dygtige undervisere. Det er en kæmpe fornøjelse at kunne hædre Jeppe for hans fremragende undervisning, siger direktør på MARTEC, Pia Ankerstjerne.

Jeppe Larsen-Ledet er valgt på baggrund af hans evne til at formidle vanskeligt stof på en inspirerende måde. De studerende nyder godt af Jeppes konstruktive feedback, samt hans evne til at inddrage de studerendes feedback i udviklingen af hans egen undervisning. Han går til faget med et kritisk syn, og undersøger altid tingene fra mange vinkler. Det viser sig blandt andet, når han flere uger i streg aktivere sine kollegaer, med spørgsmål omkring en specifik betragtning, som han ønsker at forstå i dybden.

- Jeppe er pragmatisk anlagt, når det kommer til for eksempel anvendelsen af nye undervisningsmetoder. Med en fortid som Dual Officer og håndværksmæssig baggrund som elektriker, trækker Jeppe ofte på sin praktiske erfaring, og skaber en rød tråd mellem teori og praksis i sin undervisning. Dette kommer ofte til syne i hans lyst til at søge eksterne samarbejder, for eksempel gennem virksomhedsbesøg, og når han tager fat i erhvervet for at få opklaret faglige spørgsmål relateret til undervisningen, fortæller vicedirektør på MARTEC, Brian Thomsen.

Prisen

Alle de maritime uddannelsesinstitutioner i landet indstiller deres kandidat. Herefter udvælger en jury, bestående af ansatte og studerende fra de maritime uddannelsesinstitutioner, den endelige kandidat. Kandidaten bliver præsenteret for rektorkollegiet for de maritime uddannelsesinstitutioner, som indstiller den udvalgte underviser til ministeriet. Den 27. marts 2020 finder overrækkelsen sted i København. Prisen omfatter et pengebeløb på 500.000, hvor 200.000 kr. er en personlig hæderspris til underviseren, og 300.00 kr. går til udviklingsaktiviteter, der skal understøtte et godt og engagerende undervisningsmiljø.

 

MARTEC

MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark.

Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder den grundlæggende maritime uddannelse som skibsassistent, maritim student (HF-søfart), skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst- eller fiskerskipper og skibsføreruddannelserne.

MARTEC administrerer Skoleskibet DANMARK og driver tillige en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.