Dansk Industri har kåret årets lærling i Vendsyssel. Foto: Presse

01:00

Dansk Industri har kåret årets lærling i Vendsyssel.

1 af 2

Asir er årets lærling: - Vi fornemmede det lige fra starten

Stor faglighed og en vindende personlighed var udslagsgivende da DI Vendsyssel skulle finde frem til dette års vinder af Lærlingeprisen.

DI Vendsyssels Lærlingepris uddeles hvert år til en lærling, der har udmærket sig særligt både socialt og fagligt på sin arbejdsplads.

Tirsdag aften klokken 18 var det så blevet tid til at uddele prisen anno 2016., og modtageren opfylder bestemt de to krav for at modtage den.

Asir Hisham Ali er netop blevet udlært som industritekniker hos MAN Turbo og Diesel i Frederikshavn, men hans faglige styrke gør, at han i sin elevtid har fået opgaver og ansvar, som normalt kun gives til svende med flere års erfaring.

- Vi fornemmede lige fra starten, at Asir er en helt særlig lærling. Godt nok var der lidt nervøsitet i starten, men det gik hurtigt over. Han har fra den første dag været målrettet og ansvarsbevidst. Han har kun haft ét for øje: At blive udfordret og præstere det bedste hver gang, siger John Ditlev, der er afdelingsleder og lærlingeansvarlig hos MAN Diesel & Turbo i Frederikshavn.

Asir Hisham Ali fik topkarakter for sin svendeprøve og modtog samtidig Metal College Aalborgs pris som "svendeprøveholdets kammerat". En pris, som lærlinge og undervisere på svendeholdet med hver deres stemme tildeler en kammerat.

- Hos MAN Diesel & Turbo kan vi godt genkende dette billede af Asir. Han er et menneske med meget personlige værdier og et livssyn, der gør, at han kommer godt ”ind under huden” på mange i hans nærhed. Vi oplever ofte, at de nye industriteknikerlærlinge søger råd eller vejledning hos Asir, og de roser ham for hans hjælpsomhed og generøsitet i forhold til at lære fra sig, siger John Ditlev.

Ifølge Richard Fynbo, der er formand for DI Vendsyssel, forudser man en stor mangel på blandt andet industriteknikere, og ifølge ham kan en potentiel vækst i erhvervslivet svækkes af mangel på arbejdskraft.

- Hvis vi for alvor skal gribe væksten, er det helt afgørende, at vi får flere unge i gang med en erhvervsrettet uddannelse. Derfor har vi brug for rollemodeller som Asir, siger formanden.