Badminton-guldvindere hyldes: Første gang klubben vinder DM

Vendsyssel Elite Badminton har for første gang i klubbens historie vundet det danske mesterskab. Tirsdag blev de hyldet på rådhuset - selvom sejren fandt sted i april.

I april vandt Vendsyssel Elite Badminton for første gang i klubbens 20-årige historie det danske mesterskab. Dén slags bedrifter fejres normalt på rådhuset umiddelbart efter, men badmintonspillere er travle folk, som rejser verden rundt, så først i dag, tirsdag, lykkedes det at samle holdet til hyldest på rådhuset i Frederikshavn. 

Længe ventet hyldest

Med fire måneders forsinkelse tager borgmester Birgit S. Hansen (S) imod de danske holdmestre i badminton: 

- I er simpelthen så gode - vi er vilde med jer!

Til daglig rejser spillerne rundt til internationale turneringer, så fejringen har været længe om at komme. 

- Det er selvfølgelig noget, vi har ventet på. Vi havde en fantastisk weekend tilbage i April, så det er dejligt at komme tilbage og være samlet med holdet, siger Victor Svendsen, badmintonspiller i Vendsyssel Elite Badminton.

Det danske mesterskab kom i hus i april, da Vendsyssel slog Højbjerg med 5-2 i finalen. 

Skal bevise noget

Det var første gang i 34 år, at et hold fra Jylland vandt det danske mesterskab. Derfor var det en historisk begivenhed for Vendsyssel Elite Badminton, som også i år fejrede 20-års jubilæum.

- Det betyder rigtig meget, at man kan se os i toppen af Danmark, og at vi er med blandt de allerbedste. Så har vi også nogle rollemodeller som viser, at man kan komme rigtig langt i badminton, siger borgmesteren i Frederikshavn. 

Der er ikke ret mange timer til at nyde hyldest på rådhuset, for bare tre timer efter borgmesteren sagde velkommen til, skal spillerne på banen til årets første kamp i badmintonligaen. Nu som forsvarende mestre, og dem de andre gerne vil slå.

Vendsyssel Elite Badminton skal dyste med fjerbolden tirsdag klokken 19. Her går det løs mod Gentofte Badminton Klub. 

- Jeg synes, det er spændende. Folk ser os nok som en af favoritterne igen i år. Når vi kommer som forsvarende mestre, så skal vi bevise noget, siger Victor Svendsen. 

Se hvordan holdet blev hyldet, og hvordan det går spillerne i kampene mod Gentofte Badminton Klub herunder:

I april vandt Vendsyssel Elite Badminton for første gang det danske mesterskab. Den slags bedrifter fejres normalt på rådhuset umiddelbart efter, men badmintonspillere er travle folk, som rejser verden rundt, så først i dag lykkes at få samlet holdet igen til hyldest på rådhuset

Seneste nyt

fra Nordjylland