Bent samler ind til Ukraine - igen: - Vi må træde til

Det er muligt frem til og med onsdag at aflevere tøj og andre fornødenheder i Abildgårdkirken i Frederikshavn.

Bent Christensen er igen i gang med at gøre en forskel for folk i nød. Helt frivilligt.

- Jeg kan ikke lade være. Der er stadigvæk brug for vores hjælp. Det er jo stadig vores medmennesker, der har det skidt derude, forklarer Bent Christensen.

Indsamlingen ved Rema 1000 i Frederikshavn skal hjælpe borgerne i Ukraine. 

- Vi beder vi folk om at købe noget inde i butikken, hvis de har lyst og overskud til det, og så går de ind og finder det og betaler ved kassen. Når de så går ud af butikken, så kan de smide det i vores kurv, forklarer han.

Har hjulpet før

Det er langt fra første gang, at Bent Christensen hjælper Ukraine - sådan lød det tilbage i foråret 2022. TV2 Nord var med, da en følelsesladet Bent Christensen for tredje gang afleverede en bus med 35 ukrainere i Frederikshavn.

Nu har han sammen med den frivillige hjælpeorganisation HURT og Abildgård Kirke i Frederikshavn taget initiativ til igen at hjælpe - denne gang er det varmt tøj, dåsemad, tæpper og personlige hygiejneprodukter, der er brug for, og det er i kirkens kælder, man modtager tingene. 

- Det er jo næstekærlighed i praksis det her. Vi samler ind og prøver på at sende det videre og give det til nogen, der virkelig trænger, forklarer Simon Kristian Blix Nielsen, der er sognepræst i Abildgård Kirke i Frederikshavn.

Se hele indslaget herunder: 

De mange der lige nu lever i Ukraine uden basale fornødenheder får nu hjælp fra Nordjylland. Det er buschauffør Bent Christensen, der tidligere hele fire gange har været i netop Ukraine for at hente flygtninge til landet. Han står bag en indsamling til de mange, der har brug for akut hjælp.

Stadig brug for nødhjælp 

De indsamlede ting bliver sorteret og fragtet til den ukrainske grænse, hvor der fortsat mangler nødhjælp.

- Vi ser jo stadigvæk, at det er grusomt, det der foregår dernede. Og selvfølgelig skal vi hjælpe der, hvor vi kan. Også til trods for, at der også er elendighed mange andre steder i verden. Vi har valgt, at vi lægger vores hjerte her, konstaterer Rikke Nygaard Johansen, der er sygeplejerske i Frederikshavn.

I Rema 1000 kom der flere og flere nordjyske donationer i indkøbsvognen. Varer der i næste uge sendes til det krigshærgede land. 

- Det kommer bag på mig, at de stadigvæk har brug for så meget nødhjælp. Men det er der, og så må vi træde til, siger Bent Christensen.

Det er muligt frem til og med onsdag at aflevere tøj og andre fornødenheder i Abildgård Kirke i Frederikshavn. Seneste nyt

fra Nordjylland