LIGE NU:

Bøn fra erhvervslivet: Slip os fri NU

Nedlukningen af 7 kommuner i Nordjylland skal ophæves straks. Sådan lyder det fra erhvervslivet i både Frederikshavn og Hjørring Kommune i opråb til regeringen.

Siden mandag har borgerne i de 7 lukkede kommuner kunne færdes på tværs af kommunegrænserne i de lukkede kommuner, men de øvrige kommuner er fortsat lukket land i henhold til de anbefalinger, som regeringen har pålagt borgere og virksomheder i de 7 kommuner.

- Der er behov for en hurtig genåbning. Vi bliver et u-land, som bliver afskåret fra resten af Danmark, siger formand for Erhvervsforeningen i Sæby Kim Müller.

Også i Hjørring sender erhvervslivet en direkte appel til regeringen om at fjerne restriktioner, så kommunerne igen kan genåbnes.

- Virksomhederne i Hjørring kommune lider. Medarbejderne lider. Vores tålmodighed og forståelse er strakt til bristepunktet. Vi appellerer til beslutningstagerne. Vis os en vej ud af denne krisesituation, lyder appellen fra Erhverv Hjørring.

Direktør: Vi mister kunder

Erhverv Hjørring er virksomhedernes forening i Hjørring kommune og repræsenterer over 500 medlemmer inden for alle tænkelige brancher.

- Vi mister kunder på grund af restriktionerne. Specielt norske kunder. Færger, som har været faste kunder hos os, vil eller må ikke længere have vores medarbejdere om bord til serviceopgaver. Og vi har kendskab til kunder, som havde påtænkt at få lavet serviceopgaver hos os, og som nu i stedet har valgt norske værfter, siger Peter Jørgensen, adm. direktør, Hirtshals Yard:

Den samstemmende melding fra medlemmerne i Erhverv Hjørring er, at man er knuget af de særlige corona-restriktioner for syv nordjyske kommuner.

- Halvdelen af vores chauffører bor i de syv restriktionsramte kommuner. Nu må de godt køre inden for de syv kommuner. Men de må ikke køre ud af området. Og da vi primært kører eksportkørsel, rammer den restriktion som udgangspunkt halvdelen af vores aktiviteter. Så vi mister kunder her og nu. Men der er lige så slemt, at vi også risikerer, at kunderne ikke kommer tilbage, fordi de i mellemtiden har fundet en ny samarbejdspartner, siger Jesper Bundgaard Madsen, adm. direktør, Vendelbo Spedition:

I Frederikshavn Kommune er der hver dag 5200, der pendler ud for at arbejde og 5100, der pendler ind. Næsten 40 pct. af dem skal hele vejen til eller fra Aalborg og andre kommuner, som man er stadig er afskåret fra.

Det koster arbejdspladser

De tre formænd for erhvervsforeningerne i Frederikshavn Kommune frygter, at en fortsat nedlukning betyder tab af ordre i virksomhederne og dermed i sidste ende tab af arbejdspladser.

- Det er konkurrenceforvridende. Vores virksomheder varetager opgaver i hele landet, og opgaver kan de ikke varetage i øjeblikket. Det koster ordrer, hvis vi ikke får genåbnet hele Nordjylland nu, siger Kim Müller.

I følge formændene for erhvervsforeningerne i Frederikshavn Kommune er nogle brancher er så hårdt ramt af nedlukningen, at det på sigt er livstruende. Det gælder hele oplevelsesindustrien, hvor de påpeger, at det ikke kun et problem at få medarbejdere på arbejde, men her her mangler hele eksistensgrundlaget, nemlig gæster.

- På pressemødet i fredags tændte sundhedsministeren et lille håb om yderligere lempelser i denne uge, og derfor bider nordjyske virksomheder tænderne sammen og holder ud. Men de kan snart ikke mere. Vi har brug for åbning af vores område NU!, lyder det i det fælles opråb fra erhvervsforeningerne i Sæby, Frederikshavn og Skagen.

 

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden