LIGE NU:

Borgere klar til kamp: Vil forhindre 300 meter høje vindmøller ved Frederikshavn

Et projekt med 300 meter høje kystnære havvindmøller møder modstand fra borgere på Hirsholm forud for lørdagens borgermøde.

Når der lørdag eftermiddag er indkaldt til borgermøde om muligheden for at opføre en række 300 meter høje kystnære vindmøller ud for Frederikshavn, er der lagt i ovnen til en heftig debat.

En gruppe borgere på Hirsholm er nemlig stærkt utilfredse med, at Frederikshavn Kommune ikke for længst har gjort indsigelser mod projektet, som European Energy står for. Vindmøllerne vil ifølge borgerne komme alt for tæt på Hirsholmene.

Det skriver formand for beboerforeningen på Hirsholm, Jan Bille, i en mail til TV2 Nord:

- Der skrives, at det drejer sig om møller ud for havnen, 4,5 kilometer fra kysten, men de strækker sig altså i en linje helt til Hirsholm, hvor den nærmeste er 1200-1500 meter fra øen.

Han og resten af beboerne frygter, at de meget høje vindmøller vil medføre støjgener, skyggekast og lyspåvirkning.

Gammel tilladelse er udløbet

Jan Bille har tidligere været involveret i et vindmølleprojekt fra 2008, hvor Frederikshavn Kommune dengang ville have opført 200 meter høje vindmøller ud for kysten. Dengang blev tilladelsen givet, men den udløb i 2016.

Og nu er Jan Bille bekymret for, om man tvinger dette projekt igennem uden den nødvendige tilladelse.

- Tilladelsen til det gamle projekt udløb i 2016 og var for møller op til 200 m samt afprøvning af bøttefundamenter og forskellige møller. Nu vil projektmagerne forsøge at tjene penge på at genoplive det gamle projekt uden ny VVM redegørelse. Denne gang med monstermøller på 300 meter, hvilket er helt kolossalt, skriver Jan Bille. 

Borgermødet finder sted i Det Musiske Hus og begynder lørdag klokken 14.

Opdatering klokken 18.05:

Her kan du se de papirer, som energiselskabet delte ud ved mødet med de ofte stillede spørgsmål.

 
 
Foto: Jesper Bo Winther
 
 
Foto: Jesper Bo Winther
 
 
Foto: Jesper Bo Winther