Foto: Christian Henriksen

Borgmester om kommuneaftale: - Vi får ikke mælk og honning, men det er stadig en god aftale

Aftalen sikrer, at kommunerne kan fastholde et vist serviceniveau på trods af stigende befolkningstal. Det mener Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit S. Hansen.

Den nye økonomiske aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) bringer glæde på borgmesterkontoret i Frederikshavn.

Det skriver Kanal Frederikshavn.

Birgit Hansen (S) ser med positive øjne på budgettet - selv om der er plads til forbedringer. 

Vi har fået hævet beløbet til service med 2,2 mia. kr. Det giver ikke mulighed for "mælk og honning", men det skaber et grundlag for at fastholde niveauet med stigende befolkning og udgifter på landsplan.

Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune

- Vi har fået hævet beløbet til service med 2,2 mia. kr. Det giver ikke mulighed for "mælk og honning", men det skaber et grundlag for at fastholde niveauet med stigende befolkning og udgifter på landsplan. Det er den aftale, hvor der er tilført flest penge siden 2008, så det er godt, men i Frederikshavn Kommune kan vi ikke love, at "alt bliver godt", da vi endnu ikke kender den samlede udmøntning af aftalen. Den kender vi først i anden halvdel af september. Der er en dark horse, da vi bliver ramt af udmøntningen af puljer, hvor befolkningstal er et kriterie, siger Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn.

Borgmesteren er også medlem af KL's bestyrelse - og i kraft af dén rolle fortæller hun, at det på et tidspunkt så svært ud at lande en aftale.

- Der var tale om en stirre-konkurrence i nogle dage. Kommunerne har en forventning om flere penge til velfærd, siger hun.

Ny aftale sikrer flere penge til anlæg

Læs også Så er budgettet på plads: Kommunerne får 2,2 milliarder kroner mere i 2020

Kommunerne må nu bruge 1,3 milliarder kroner mere på anlæg - loftet ender på 19,1 milliarder kroner.

Derudover er det lykkedes KL at fastholde et ekstraordinært finansieringstilskud på 3,5 milliarder kroner til kommunerne. Af det tilskud håber Frederikshavn Kommune at få cirka 50 millioner kroner.

- Nu glæder jeg mig til at komme hjem fra København og KL-huset og tage fat. Lokalt har vi aftalt et forhandlingsforløb, hvor vi, når vi kender alle tal for 2020, mødes til konkrete budgetforhandling med henblik på vedtagelse af et budget. Jeg har indbudt alle partier, og jeg håber på et godt samarbejde, når det kommer til at træffe vigtige beslutninger om udmøntningen af næste års økonomi i vores kommune - med de vilkår vi har, siger Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn.